Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Άνοδο στις τιμές των κατοικιών της Φρανκφούρτης προκαλεί το... Brexit

Deutsche Bank: Άνοδο στις τιμές των κατοικιών της Φρανκφούρτης προκαλεί το... Brexit
Κατά τη διάρκεια του 2016 οι τιμές των οικογενειακών κατοικιών στη Φρανκφούρτη αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 11,75%, έναντι αντίστοιχης αύξησής τους κατά 6% στις έτερες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας
Ώθηση στις τιμές των κατοικιών στη Φρανκφούρτη προκαλεί παραδόξως το Brexit, όπως διαπιστώνει σε ερευνητικό της σημείωμα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα - Deutsche Bank - φαινόμενο που αποδίδει στις προσδοκίες των αγοραστών ότι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. σταδιακά θα οδηγήσει στη Φρανκφούρτη μεγάλο αριθμό εύπορων επαγγελματιών.
«[Αγοραστική] ορμή από την ψήφο υπέρ του Brexit προκάλεσε την άνοδο των τιμών [στη Φρανκφούρτη] το 2016», σύμφωνα με την τράπεζα, που προσέθεσε ότι «Πιθανότατα εν αναμονή μετακόμισης στην πόλη [Φρανκφούρτη] πλουσίων τραπεζιτών εκ Λονδίνου, οι τιμές για οικογενειακές κατοικίες αυξήθηκαν ιδιαίτερα απότομα».
Ως γνωστόν, η Φρανκφούρτη αποτελεί ένα εδραιωμένο χρηματο-οικονομικό κέντρο στην καρδιά της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, μια πόλη που αρκετοί οικονομικοί παρατηρητές θεωρούν πως θα ωφεληθεί από το Brexit μέσω πιθανής «μετακόμισης» χρηματο-οικονομικών ιδρυμάτων από το Λονδίνο που επιθυμούν να συνεχίσουν να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.
Επιπλέον, στη Φρανκφούρτη έχει έδρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ενώ στην ίδια πόλη πιθανολογείται ότι θα μετακομίσει και η έδρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EBA), που τώρα βρίσκεται στη Βρετανία.
Κατά τη διάρκεια του 2016 οι τιμές των οικογενειακών κατοικιών στη Φρανκφούρτη αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά 11,75%, έναντι αντίστοιχης αύξησής τους κατά 6% στις έτερες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Deutsche Bank, λόγω του μεγάλου αριθμού εύπορων μεταναστών που προσελκύει διαρκώς η Φρανκφούρτη, τα ενοίκια και οι τιμές των κατοικιών προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται ραγδαία στα ερχόμενα έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης