Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η Συρία θα είναι αδύνατον να καταστεί και πάλι ενωμένη και ειρηνική όσο μένει ο Assad

Τουρκία: Η Συρία θα είναι αδύνατον να καταστεί και πάλι ενωμένη και ειρηνική όσο μένει ο Assad
Τις 2 τελευταίες εβδομάδες της εκεχειρίας στη Συρία - για την οποία διαμεσολάβησαν η Ρωσία και η Τουρκία - πρακτικά οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει στο μεγαλύτερο μέρος της πολύπαθης μεσανατολικής χώρας
Η Τουρκία πιστεύει, ότι η Συρία θα είναι αδύνατον να καταστεί και πάλι ενωμένη και ειρηνική όσο ο πρόεδρος της χώρας, Bashar al-Assad, συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του.
Αυτό επεσήμανε σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 ένας εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Tayyip Ergodan, ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο Assad αποκλείεται να αποτελέσει μέρος μιας τελικής λύσης στο συριακό ζήτημα.
Παρά ταύτα, η τουρκική προεδρία εμμέσως πλην σαφώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό ο Assad να καταστεί μέρος μιας προσωρινής, ενδιάμεσης λύσης, επιλέγοντας στη δεδομένη χρονική στιγμή να αφήσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αστάνα του Καζαχστάν να εξελιχθούν και να παράξουν αποτελέσματα.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ibrahim Kalin, τόνισε, ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες της εκεχειρίας στη Συρία - για την οποία διαμεσολάβησαν η Ρωσία και η Τουρκία - πρακτικά οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει στο μεγαλύτερο μέρος της πολύπαθης μεσανατολικής χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης