Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Bloomberg: Αύξηση των επιτοκίων από την BoE «βλέπει» το 65% των αναλυτών

Έρευνα Bloomberg: Αύξηση των επιτοκίων από την BoE «βλέπει» το 65% των αναλυτών
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δεν περιμένουν κάποια δράση από την κεντρική τράπεζα της χώρας εντός του 2017 
Αύξηση των επιτοκίων «βλέπει» στην επόμενη κίνηση της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England) το 65% των αναλυτών, σύμφωνα με τη σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg.
Σε αντίθετο κλίμα, το 35% αναμένει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.
Να διευκρινιστεί πως το ερώτημα δεν αφορά ποια θα είναι η κίνηση στην επόμενη συνεδρίαση της Τράπεζας, διότι μπορεί το βασικό επιτόκιο να παραμένει στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, αλλά το ποια θα είναι η κίνηση όταν αποφασίσει να δράσει η BoE.
Οι αναλυτές δικαιολογούν την απάντηση τους στον υψηλότερο πληθωρισμό που θα ταλανίσει τη βρετανική οικονομία το τρέχον και τα επόμενα έτη, λόγω της σημαντικής υποχώρησης που έχει σημειώσει η στερλίνα.
Το Bloomberg αναφέρει επίσης πως οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες (69%) δεν περιμένουν κάποια δράση από την κεντρική τράπεζα της χώρας εντός του 2017.
Ο πληθωρισμός για το 2016, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, αναμένεται να κλείσει στο 1,4%, επίδοση που είναι η υψηλότερη από το 2014.
Ωστόσο, η BoE έχει αναφέρει πως τους αμέσως επόμενους μήνες θα απογειωθεί στο 2%, ενώ ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν μιλήσει ακόμα και για 3% μέχρι το 2019, οπότε και αναμένεται να έχουν λήξει οι συνομιλίες για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης