Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Citigroup θα επωφεληθεί λιγότερο από τις πολιτικές Trump, σύμφωνα με τους αναλυτές

Η Citigroup θα επωφεληθεί λιγότερο από τις πολιτικές Trump, σύμφωνα με τους αναλυτές
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει υποσχεθεί μείωση του εταιρικού φόρου από το 35% που ισχύει, στο 15%
Η Citigroup είναι η τράπεζα που θα επωφεληθεί λιγότερο από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Donald Trump, σύμφωνα με τις μέχρι πρότινος εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο Ρεπουμπλικάνος έχει υποσχεθεί μείωση του εταιρικού φόρου από το 35% που ισχύει, στο 15%, ενώ έχει μιλήσει και για αναθεώρηση του νόμου Dodd-Frank, ο οποίος εφαρμόστηκε στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 – 2009 και υποχρεώνει μεταξύ άλλων και σε υψηλότερο ποσοστό διακράτησης μετρητών από τις τράπεζες.
«Αν ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις μειωθεί, θα επωφεληθούν (σσ η Citigroup), απλά θα επωφεληθούν λιγότερο», δηλώνει στο Reuters ο αναλυτής της Barclays, Jason Goldberg.
Το κατά πόσο θα ωφεληθούν τα τραπεζικά ιδρύματα των Η.Π.Α. εξαρτάται σε πολύ σημαντικό βαθμό και από το εσωτερικό τους μοντέλο, τον υπολογισμό της κερδοφορίας, την πολιτική στη χορήγηση δανείων κλπ, εξού και οι αποκλίσεις.
Ο κ. Goldberg υπολογίζει μία ετήσια αύξηση 11% στα κέρδη της Citigroup λόγω… Trump, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για τη JPMorgan φτάνει το 21,4%.
Ένας έτερος αναλυτής, ο Fred Cannon της Keefe, Bruyette & Woods, εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της Citigroup θα αυξηθούν κατά 9,6% με το νέο φορολογικό σύστημα, το ήμισυ από το 18,9% της JPMorgan.
Η Betsy Graseck της Morgan Stanley τονίζει επίσης σε σημείωμά της ότι η Citigroup θα αυξήσει τα κέρδη της μόλις 7% από τις πολικές του Ρεπουμπλικάνου, ενώ οι πρόβλεψή της εκτοξευόταν στο 19% και το 22% για τις Wells Fargo και JPMorgan αντίστοιχα.
Επίσης, ο John McDonald της Bernstein Research αναμένει ενίσχυση των κερδών κατά 10%, 13% και 19% για Citigroup,JPMorgan και Wells Fargo αντίστοιχα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης