Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Επενδυτές προσδεθείτε! – Έρχεται άλμα +10% για μετοχές και εμπορεύματα

BofA Merrill Lynch: Επενδυτές προσδεθείτε! – Έρχεται άλμα +10% για μετοχές και εμπορεύματα
... μετά, όμως, θα ακολουθήσει η κατάρρευση
Το α’ εξάμηνο του 2017 αναμένεται… εκτόξευση για μετοχές και εμπορεύματα ως και +10% και οι επενδυτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία.
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα Bank of America Merrill Lynch, η οποία «ποντάρει» σε μια μεγάλη άνοδο στην αγορά.
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BofA Merrill Lynch, Michael Hartnett, κάνει λόγο για επερχόμενη απότομη αύξηση της κεφαλαιαγοράς τους προσεχείς μήνες.
«Μετά το “κούνημα” Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου, εκτιμούμε πως οι μετοχές και τα εμπορεύματα θα καταγράψουν ένα τελευταίο ανοδικό ράλι 10% [εντός του α’ εξαμήνου]», επισήμανε ο Hartnett.
«Ας το αποκαλέσουμε το trading του Ικάρου», σημείωσε ο ίδιος, προειδοποιώντας, ωστόσο, πως αργότερα μέσα στο 2017 θα έρθει και η… κατάρρευση.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της BofA Merrill Lynch, το ράλι θα κορυφωθεί όταν υπάρξουν τρεις αυτές προϋποθέσεις:
1.      Επενδυτική ευφορία που μπορεί να μετρηθεί βάσει των θέσεων των επενδυτών (bullish θέσεις).
2.      Υπεραισιοδοξία αναλυτών σχετικά με τα εταιρικά κέρδη (bullish εκτιμήσεις για εταιρικά κέρδη).
3.      Περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Οι συνθήκες αυτές δεν έχουν επιτευχθεί ακόμα, τονίζει ο ίδιος, ο οποίος, σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ότι υπάρχουν και κίνδυνοι, που κυρίως συνδέονται με τις δεσμεύσεις για αλλαγή πολιτικής από τον Donald Trump.
Τυχόν αποτυχία του νέου προέδρου των ΗΠΑ να παραδώσει θα έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση στους επενδυτές και άρα την πτώση των μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης