Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στασινός (ΤΕΕ): Εκτός επαγγέλματος σχεδόν το σύνολο των μηχανικών λόγω ασφαλιστικού

Στασινός (ΤΕΕ): Εκτός επαγγέλματος σχεδόν το σύνολο των μηχανικών λόγω ασφαλιστικού
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά άμεσα συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων
Τεράστια προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματος των Διπλωματούχων Μηχανικών έχει προκαλέσει η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού, σύμφωνα με επιστολή του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργου Στασινού, στους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή τα προβλήματα αυτά θέτουν ουσιαστικά εκτός επαγγέλματος σχεδόν το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών Μηχανικών.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ καταγγέλλει ότι με την έναρξη εφαρμογής του Ν. 4387/2016, οι ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, έχουν βρεθεί σε δεινή θέση εξαιτίας της αδυναμίας έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας, γεγονός το οποίο ουσιαστικά καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή τους τόσο σε Μελέτες όσο και σε Έργα Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.
Αναφέρει ότι με τον ίδιο νόμο προβλέπεται η λειτουργία του ΤΜΕΔΕ ως καθολικού διάδοχου του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ στους τομείς Εγγυοδοσίας και Πιστοδοσίας, η λειτουργία των οποίων είναι απαραίτητη για την επιβίωση των Μελετητών Μηχανικών και των Εργοληπτών Μηχανικών.
Όμως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, το τμήμα της περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ που μεταβιβάστηκε στο ΤΜΕΔΕ δεν επαρκεί για τη σωστή λειτουργία του νέου Ταμείου.
Με την επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά άμεσα συνάντηση με τους επικεφαλής των κομμάτων του κοινοβουλίου προκειμένου να τους ενημερώσει ενδελεχώς για όλα αυτά τα προβλήματα που θέτουν ουσιαστικά εκτός επαγγέλματος σχεδόν το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών Μηχανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης