Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: «Τεράστιο» ράλι στο δολάριο εάν θριαμβεύσει το σχέδιο του Trump

Citigroup: «Τεράστιο» ράλι στο δολάριο εάν θριαμβεύσει το σχέδιο του Trump
Το δολάριο μπορεί να ενισχυθεί άνω του 10% έναντι τόσο του ευρώ όσο και του γιεν
Οι χρηματαγορές ίσως γίνουν μάρτυρες ενός ισχυρού ράλι του δολαρίου, αν ο Donald Trump εφαρμόσει το μεγαλύτερο σχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης που έχει γίνει από τη δεκαετία του 1980.
Αυτή την άποψη εκφράζει ο Steven Englander της Citigroup, ο οποίος εκτιμά ότι το δολάριο θα μπορούσε να ενισχυθεί πάνω από 10% έναντι τόσο του ευρώ, όσο και του γιεν, αν ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος και το Κογκρέσσο υλοποιήσουν τα προγράμματα στήριξης την ώρα που θα εμφανίζει ανάπτυξη και η αγορά εργασίας.
Αυτό, άνετα θα μπορούσε να «σπρώξει» το δολάριο πάνω από τα 90 σεντς έναντι του ευρώ και στα 130 γιεν, ανέφερε ο ίδιος χωρίς ωστόσο να δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα.
«Μπορούμε να δούμε μια τεράστια άνοδο του δολαρίου», αναφέρει ο Englander σε σχετικό note και προσθέτει «αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο δημοσιονομικό σοκ από την εποχή του Reagan», αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια Trump και η Fed παραμείνει πιστή στη σφιχτή νομισματική πολιτική.



Σύμφωνα με το Bloomberg σημειώνει ότι οι εκτιμήσεις του Englander είναι πιο τολμηρές από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που πήραν μέρος σε έρευνα του πρακτορείου, σύμφωνα με την οποία το δολάριο θα κλείσει το έτος στο 1,06 έναντι του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης