Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος τις κατηγορίες κατά Σώρρα - Καταδικάζεται σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή

Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος τις κατηγορίες κατά Σώρρα -  Καταδικάζεται σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή
Το φάκελο διαβίβασε προ ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης
(Upd2) Επικύρωσε ο Άρειος Πάγος την ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα για απόπειρα εκβίασης, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση από κοινού του δικηγόρου και κουμπάρου του.
Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε επιπλέον και ποινή 24 μηνών με αναστολή και στη σύζυγό του.
Η υπόθεση έχει κριθεί από το Εφετείο Πατρών και το ζεύγος Σώρρα ζητούσε την αναίρεσή της.
Η καταδικαστική απόφαση αφορά απόπειρα εκβίασης του πρώην δικηγόρου και κουμπάρου τους (μάλιστα φέρονται να του είχαν κάνει και παραπλανητική πειθαρχική καταγγελία σε βάρος του στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών) με σκοπό να αποκομίσουν οι ίδιοι παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.
Είχαν στραφεί εναντίον του, σύμφωνα με την απόφαση, με εξώδικα και επιστολές για να μη διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν φέρονται να είχαν παρακρατήσει από την πώληση αυτοκινήτου του δικηγόρου.
Σκοπός των απειλών, κ.λπ., του ζεύγους, όπως καταγράφεται στη δικαστική απόφαση, ήταν να απέχει ο δικηγόρος "από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματός του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προσφορά λειτούργημά του να μη στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου".

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα καθώς ο κλοιός της Δικαιοσύνης σφύγγει γύρω του μετά και την δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία, από στέλεχος της οργάνωσης του «Ελλήνων Συνέλευσις».
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που έχει αναλάβει την υπόθεση ανασύρει από το αρχείο όλες τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για «τα έργα και τις ημέρες» του Αρτέμη Σώρρα ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και για ποινικές ευθύνες για τη διάπραξη ή μη εκ μέρους της οργάνωσής του, της προτροπής να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων και της συγκέντρωσης των στοιχείων, ενώ ο φάκελος έχει εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασε προ ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα.
Παράλληλα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, μελετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Οι δικογραφίες που ανασύρθηκαν από το αρχείο αφορούν τις υποσχέσεις του Σώρρα περί αποπληρωμής των χρεών των Ελλήνων πολιτών από τα 600 δις ευρώ που δήλωνε ότι έχει στο λογαριασμό του.
Επιπλέον, έχει σχηματιστεί και τρίτη δικογραφία από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις».
Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα πυροδότησαν έντονη πολιτική κόντρα με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια.

Πολιτική κόντρα για την υπόθεση Σώρρα
«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της ΝΔ και συνέχιζε:
«Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας.
Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς.
Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
Πρώτη ενημέρωση Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, 17:53

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης