Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένο το κλίμα στη Βαλτική – Απόβαση εκατοντάδων αμερικανικών τανκς στη Γερμανία

Τεταμένο το κλίμα στη Βαλτική – Απόβαση εκατοντάδων αμερικανικών τανκς στη Γερμανία
Πλέον η Ουάσινγκτον πατάει για τα καλά πόδι στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, στο πλαίσιο ασκήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας
Ως «ψυχροπολεμικό» μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας στη Βαλτική, με τη Συμμαχία να προχωρά σε διαρκή ενίσχυσή των στρατευμάτων της στην περιοχή.
Εκτός από τους 5.000 στρατιώτες που έχει στείλει λίγους μήνες νωρίτερα, πλέον η Ουάσινγκτον πατάει για τα καλά πόδι στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία, στο πλαίσιο ασκήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Όπως αναφέρει μάλιστα το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες τανκς των Ηνωμένων Πολιτειών και λοιπός στρατιωτικός εξοπλισμός έφτασαν σήμερα 6 Ιανουαρίου 2017 μέσω θαλάσσης στη Γερμανία.
Σημειώνεται πως οι αμερικανικές και οι πολωνικές δυνάμεις ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε μία γιγαντιαία άσκηση στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια αναμένεται η Ουάσινγκτον θα ξεδιπλώσει επιπλέον στρατεύματα για παρόμοιες ασκήσεις στις χώρες της Βαλτικής, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία αλλά και τη Γερμανία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης