Τελευταία Νέα
Διεθνή

Munich Re: Συνολικές ζημίες ύψους 175 δισ. δολαρίων προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές το 2016

Munich Re: Συνολικές ζημίες ύψους 175 δισ. δολαρίων προκάλεσαν οι φυσικές καταστροφές το 2016
Από το παραπάνω ποσό, οι ασφαλιστικές χρειάστηκε να καλύψουν μόλις τα 50 δισ. που αφορούσαν ζημίες, φθορές και καταστροφές ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων
Το «μένος» της φύσης κατά του ανθρώπου, εκτός από τις απώλειες ζωών, φαίνεται πως κοστίζει πάρα πολύ ακριβά στα κράτη και τις ασφαλιστικές εταιρείες...
Αυτό διαπιστώνεται από την έρευνα της γερμανικής αντ-ασφαλιστικής εταιρείας Munich Re, καθώς οι φυσικές καταστροφές για το σύνολο του περασμένου έτους ανήλθαν στα 175 δισ. δολάρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, μία επίδοση υψηλό που αποτελεί υψηλό 4ετίας!
Από το παραπάνω ποσό, οι ασφαλιστικές εταιρείες χρειάστηκε να καλύψουν μόλις τα 50 δισ. δολάρια που αφορούσαν ζημίες, φθορές και καταστροφές ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων, με το υπόλοιπο ποσό να αφορά ζημιές για τις οποίες δεν υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη.
Ο μέσος όρος των ζημιών που είχαν ασφαλιστικές καλύψεις την τελευταία δεκαετία ανέρχεται σε 45,1 δισ. δολάρια.
Οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν τον θάνατο 8.700 ανθρώπων μέσα στο 2016, αριθμός που είναι ωστόσο πολύ χαμηλότερος από τους 25.400 ένα χρόνο νωρίτερα.
Το 2016 ήταν η λιγότερο φονική χρονιά από το 1986.
Το σύνολο των θυμάτων την τελευταία δεκαετία ανήλθε σε 60.600.
Συνολικά καταγράφηκαν 750 ακραία φαινόμενα κλιματικής ή γεωλογικής φύσης το 2016, ένας απολογισμός υψηλότερος από τα 590 συμβάντα που καταγράφονται την τελευταία δεκαετία κατά μέσο όρο.
Η Munich Re προβάλλει ιδιαίτερα δύο καταστροφές, τους σεισμούς που έπληξαν την Ιαπωνία τον Απρίλιο και ένα κύμα πλημμυρών στην Κίνα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αυτές υπήρξαν οι πιο δαπανηρές καταστροφές, καθώς προκάλεσαν ζημιές αξίας 31 δισεκατομμυρίων και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.
Η έκθεση αναφέρεται εξάλλου σε 160 καταστροφές στην Καραϊβική και στη βόρεια Αμερική, μεταξύ στις ζημιές που προκάλεσε τον Οκτώβριο ο κυκλώνας Matthew, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 500 ανθρώπους στην Αϊτή και προκάλεσε ζημιές ύψους 10,2 δισεκατομμυρίων στα κράτη που έπληξε.
Στον Καναδά οι δασικές πυρκαγιές του Μαΐου στην Αλμπέρτα (δυτικά) προκάλεσαν ζημιές 4 δισ. δολαρίων, ενώ οι πλημμύρες του Αυγούστου στις νότιες ΗΠΑ ευθύνονται για ζημιές 10 δισ. δολαρίων.
Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων στα τέλη του Μαΐου και στις αρχές του Ιουνίου, κυρίως στη Γερμανία και στη Γαλλία, κυρίως πλημμύρες, προκάλεσαν ζημιές ύψους 6 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης