Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο χρυσός διατήρησε τα κέρδη του, παρά τους υπαινιγμούς Fed για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων

Ο χρυσός διατήρησε τα κέρδη του, παρά τους υπαινιγμούς Fed για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων
Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2016, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή (6/1)
Ο χρυσός διατήρησε σήμερα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, τα κέρδη του, παρά τους υπαινιγμούς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.
Ειδικότερα, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα πολυαναμενόμενα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed, με βάση τα οποία υπάρχει έντονη ανησυχία στο εσωτερικό της τράπεζας για ενδεχόμενη ανάγκη ταχείας αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων.
Αυτή η ταχεία αύξηση των επιτοκίων ενδέχεται να απαιτηθεί, αν η βελτίωση της αγοράς εργασίας συνεχιστεί.
Παρά ταύτα, ο χρυσός διατήρησε τον χαρακτήρα του ασφαλούς καταφυγίου, καθώς οι αγορές αναμένουν ενδείξεις σχετικά με τη δημοσιονομική τόνωση που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ο εκλεγμένος πρόεδρος Donald Trump.
Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2016, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα την Παρασκευή (6/1).
Ο δείκτης ανεργίας διαμορφώθηκε στο 4,6% τον Νοέμβριο.
Η ανησυχία πλέον είναι ότι μια πτώση της ανεργίας κάτω του 4,5% θα ωθήσει τον πληθωρισμό πολύ γρήγορα υψηλότερα από τις προσδοκίες της Fed, κάτι που, ως αποτέλεσμα, θα ανάγκαζε ίσως την τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάρτιο.
Τα συμβόλαια παραδόσεως Φεβρουαρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,3% ή 3,3 δολάρια, με την τιμή τους να διαμορφώνεται στα 1.165,30 δολάρια ανά ουγγιά, παραμένοντας στα υψηλά τριών εβδομάδων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης