Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι μεγαλομέτοχοι της UniCredit προσανατολίζονται να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ κατά 13 δισ. ευρώ

Οι μεγαλομέτοχοι της UniCredit προσανατολίζονται να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ κατά 13 δισ. ευρώ
Το ίδρυμα Cariverona δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα αναλάβει ρόλο αναδόχου στην έκδοση μετοχών της προβληματικής UniCredit
Αμφιταλαντεύεται για τη συμμετοχή του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 13 δισ. ευρώ της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας - UniCredit - το ίδρυμα Cariverona, που ελέγχει το 2,7% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, το Cariverona δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα αναλάβει ρόλο αναδόχου στην έκδοση μετοχών της προβληματικής UniCredit.
Όμως, η ημερήσια ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ανέφερε σήμερα, ότι τόσο το Cariverona, όσο και έτεροι μεγάλοι μέτοχοι της UniCredit, μάλλον προσανατολίζονται να συμμετάσχουν τελικά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τραπέζης για να αποφύγουν τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής τους σε αυτήν.
Τον Δεκέμβριο του 2016 η UniCredit - η τράπεζα με το μεγαλύτερο ενεργητικό στο ιταλικό τραπεζικό σύστημα - ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 13 δισ. ευρώ, που θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Ιταλίας.
Τα νέα κεφάλαια που θα συγκεντρώσει προορίζονται να ενισχύσουν τον ισολογισμό της - που έχει πληγεί από πληθώρα μη εξυπηρετούμενων δανείων - αλλά και να την προστατεύσουν από ενδεχόμενη ευρύτερη κρίση του τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης