Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ 4 εβδομάδων του χρυσού στα 1.167,52 δολ. ανά ουγγιά λόγω εξασθένησης δολαρίου

Ρεκόρ 4 εβδομάδων του χρυσού στα 1.167,52 δολ. ανά ουγγιά λόγω εξασθένησης δολαρίου
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι τον Δεκέμβριο του 2016 οι εισαγωγές χρυσού στην Τουρκία αυξήθηκαν σε 36,7 τόνους, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση της τελευταίας διετίας
Σε υψηλό επίπεδο 4 εβδομάδων πλησίασε σήμερα Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 η τιμή του χρυσού μετά τη μικρή συναλλαγματική εξασθένηση του δολαρίου ΗΠΑ από το ισχυρότερο επίπεδό του την τελευταία 14ετία.
Ιδιαίτερη αύξηση καταγράφηκε στη ζήτηση του κίτρινου πολύτιμου μετάλλου από την Κίνα και την Ινδία, με την τιμή spot (άμεσης αγοραπωλησίας) του χρυσού να «σκαρφαλώνει» μέχρι τα 1.167,52 δολάρια ανά ουγγιά - η υψηλότερη από τις 9 Δεκεμβρίου 2016 - για να ισορροπήσει στα 1.164,72 δολάρια με κέρδη 0,53%.
Η προθεσμιακή τιμή του χρυσού σήμερα κέρδισε 4,20 δολάρια, για να ενισχυθεί στα 1.166,10 δολάρια ανά ουγγιά.
Ο δολαριακός δείκτης έχει σταθεροποιηθεί και η μεγάλη εκροή από διαπραγματεύσιμα σε χρηματιστήρια χρηματο-οικονομικά προϊόντα (ETPs) ανασχέθηκε πρόσφατα, κάτι που αποτελούσε μεγάλο εμπόδιο στη βελτίωση της τιμής του χρυσού τους τελευταίους μήνες.
Τα αποθέματα του SPDR Gold Trust - του μεγαλύτερου στον πλανήτη διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) σε χρυσό - σήμερα υποχώρησαν κατά 1% σε 813,87 τόνους χρυσού, τα οποία έχουν μειωθεί συνολικά κατά 14% από τις 8 Νοεμβρίου 2016, ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Η αύξηση της ζήτησης χρυσού από την Κίνα αποδίδεται στην επικείμενη κινεζική πρωτοχρονιά, στην οποία παραδοσιακά προσφέρονται κοσμήματα ως δώρο, ενώ η αύξηση της ζήτησης χρυσού από την Ινδία αποδίδεται στην αποθεματοποίηση πλούτου σε χρυσό λόγω της έλλειψης μετρητών στην αγορά μετά τα μέτρα καταπολέμησης του «μαύρου» χρήματος που έλαβε η κεντρική τράπεζα της πολυπληθούς χώρας.
Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι τον Δεκέμβριο του 2016 οι εισαγωγές χρυσού στην Τουρκία αυξήθηκαν σε 36,7 τόνους, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση της τελευταίας διετίας.
Άνοδο 0,7% κατέγραψε σήμερα η τιμή του αργύρου (ασήμι) για να ανέλθει στα 16,35 δολάρια ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων - με την πλατίνα να ανέρχεται στα 948,40 δολάρια ανά ουγγιά (ρεκόρ 4 εβδομάδων) και το παλλάδιο να κερδίζει 3% μέχρι τα 730,45 δολάρια ανά ουγγιά, εξέλιξη που ενδέχεται να συνδέεται με τη διαμόρφωση θετικών επενδυτικών προσδοκιών από την ισχυρή άνοδο των πωλήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης