Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muscat (νέος πρόεδρος ΕΕ): Στην Ένωση υπάρχει σύμπνοια αναφορικά με το Brexit

tags :
Muscat (νέος πρόεδρος ΕΕ): Στην Ένωση υπάρχει σύμπνοια αναφορικά με το Brexit
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει περισσότερη σύμπνοια σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ από όση έχει υπάρξει με οποιοδήποτε άλλο θέμα στο παρελθόν, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας Joseph Muscat που ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.
«Μίλησα και επισκέφθηκα σχεδόν όλες τις 26 υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ και υπάρχει σύμπνοια στη στάση απέναντι στο Brexit.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοια σύμπνοια στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Muscat μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του Ivan Rogers, του Βρετανού πρεσβευτή στην ΕΕ, απάντησε: «Είναι ένα αποκλειστικά εθνικό ζήτημα.
Επιμένουμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση χωρίς ενημέρωση».
Η ΕΕ έχει τονίσει ότι δεν θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία μέχρις ότου το Λονδίνο ζητήσει να ενεργοποιηθεί επισήμως το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May έχει επισημάνει ότι θα επιδιώξει αυτό να γίνει ως το τέλος Μαρτίου.
Ο Muscat υπογράμμισε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να ασφαλίσει τα σύνορά της και κυρίως τα θαλάσσια.
«Θέλουμε να υποβάλουμε προτάσεις για τη διασφάλιση των θαλάσσιων συνόρων, γι' αυτό πιστεύουμε ότι μια συμφωνία αντίστοιχη με αυτή που έχει συναφθεί με την Τουρκία και η οποία θα αφορά την κεντρική Μεσόγειο είναι πολύ σημαντική τους επόμενους μήνες, προτού ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση», εξήγησε.
Η Μάλτα, που βρίσκεται κοντά στη Βόρειο Αφρική, είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης