Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ηλιακή θα γίνει η πιο φθηνή ενέργεια μέχρι το 2025, «εκτοπίζοντας» τον άνθρακα

Bloomberg: Η ηλιακή θα γίνει η πιο φθηνή ενέργεια μέχρι το 2025, «εκτοπίζοντας» τον άνθρακα
Πλέον πολλές χώρες σχεδιάζουν δημοπρασίες και προσφορές για το τρέχον έτος, με στόχο να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι τιμές
Πολύ κοντά στο να εκτοπίσει τον άνθρακα ως προς την πιο φθηνή πηγή ενέργειας του κόσμου βρίσκεται η ηλιακή, καθώς η τιμή της βρίσκεται σε μία διαρκή πτώση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο!
Όπως επισημαίνει και στο σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg, ήδη σε ορισμένες χώρες του κόσμου, π.χ. Χιλή και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η ηλιακή είναι η πιο φθηνή πηγή ενέργειας (φτάνοντας και τα 0,03 δολάρια ανά κιλοβατώρα!), χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να «εκτοπίσει» τον άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της αυξημένης παραγωγής.
Πλέον, πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία και το Μεξικό, σχεδιάζουν δημοπρασίες και προσφορές για το τρέχον έτος, με στόχο να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι τιμές.
Σε σχέση με το 2009, όπως φαίνεται και παρακάτω, η τιμή της ηλιακής ενέργειας έχει συρρικνωθεί κατά 62%, ενώ αναμένεται να είναι η φθηνότερη παγκοσμίως το 2025.
Το εν λόγω έτος αναμένεται και η αιολική ενέργεια να είναι φθηνότερη από τον άνθρακα.
Αναλυτικότερα:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης