Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Mundo: 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία το ευρώ, λείπει ακόμα μια κοινή οικονομική πολιτική

El Mundo: 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία το ευρώ, λείπει ακόμα μια κοινή οικονομική πολιτική
Ένα κοινό νόμισμα απαιτεί και προϋποθέτει μια κοινή οικονομική πολιτική, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα 
Την ανάγκη μιας κοινής οικονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ υπογραμμίζει η ισπανική εφημερίδα El Mundo, σε δημοσίευμά της, με αφορμή την 15η επέτειο από την κυκλοφορία του ευρώ.
Όπως αναφέρει, η ισπανική εφημερίδα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των απαισιόδοξων, το ευρώ δε θα εξαφανιστεί, καθώς η ενότητα παραμένει ο πιο βιώσιμος δρόμος για τις χώρες της Ευρώπης.
Ωστόσο, η Mundo τονίζει πως το έργο παραμένει ανολοκλήρωτο, δεδομένου ότι ένα κοινό νόμισμα απαιτεί και προϋποθέτει μια κοινή οικονομική πολιτική.
Υπό αυτό το πρίσμα είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουν τα κράτη-μέλη στη θέσπιση μιας φορολογικής και οικονομικής ένωσης, δεδομένου ότι η εμπειρία έχει αποδείξει πως η προσπάθεια ελέγχου εξαιρετικά ανόμοιων φορολογικών συστημάτων, μέσω μιας κοινής νομισματικής πολιτικής, δε λειτουργεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Κατά τη Mundo, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς ένα κοινό τραπεζικό πλαίσιο και να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών, προικισμένο με όλες τις αρμοδιότητες που έχουν τα εθνικά δημόσια ταμεία, συμπεριλαμβανομένης της εξουσίας να εκδίδει κρατικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης