Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Ιδού το πιο θλιβερό γράφημα στην Ευρώπη - Ο θάνατος της εταιρικής κερδοφορίας

tags :
Barclays: Ιδού το πιο θλιβερό γράφημα στην Ευρώπη - Ο θάνατος της εταιρικής κερδοφορίας
Οι αναλυτές της Barclays εκτιμούν ότι τα ευρωπαϊκά κέρδη θα αρχίσουν να αυξάνονται κατά το 2017
Ο εταιρικός τομέας της Ευρώπης έχει δώσει μια μάχη με τον ένα μεγάλο πρόβλημα μετά την οικονομική κρίση του 2008: το θάνατο της κερδοφορίας.
Ο κύριος ύποπτος σύμφωνα με τους αναλυτές της Barclays, είναι ο χαμηλός πληθωρισμός.
Ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα μετά την κρίση, οι εταιρείες δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το γεγονός και να ενισχύσουν τα περιθώρια κέρδους τους διότι οι τιμές έχουν παραμείνει στάσιμες, αναφέρουν σε σχετικό note οι αναλυτές της Barclays.
«Ουσιαστικά οι ευρωπαϊκές εταιρείες φαίνεται να έχουν διατηρήσει την αύξηση των πωλήσεων σε αυτόν τον κύκλο θυσιάζοντας την τιμολόγηση» αναφέρουν οι αναλυτές.
«Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αποδέχονται τις τιμές παρά τις διαμορφώνουν.
Τεκμηριώνοντας αυτό, η ισχυρή σχέση μεταξύ της τιμολόγησης και του πληθωρισμού υποδηλώνει ότι ο αποπληθωρισμός έχει οδηγήσει σε χαμηλή κερδοφορία» επισημαίνεται στο ίδιο note.
Σύμφωνα με το Business Insider, αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των κερδών των ευρωπαϊκών εταιρειών έχει μείνει πολύ-πολύ πίσω σε σχέση με των αμερικανικών, δημιουργώντας αυτό που η Barclays χαρακτηρίζει πιο θλιβερό γράφημα στην Ευρώπη.

barc1

Κι ορίστε πως διαμορφώνεται το γράφημα όταν επικεντρώνεται μόνο στα περιθώρια κέρδους.

Barc2

Ωστόσο, αυτό το κενό μπορεί αρχίσει να κλείνει το 2017.
«Έπειτα από μια στασιμότητα που επικράτησε για περισσότερο από μισή δεκαετία, πιστεύουμε ότι τα ευρωπαϊκά κέρδη θα αρχίσουν να αυξάνονται» επισημαίνουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης