Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη κινητοποίηση του ΥΠΕΞ για την υπόθεση του αγνοούμενου Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Μεγάλη κινητοποίηση του ΥΠΕΞ για την υπόθεση του αγνοούμενου Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία
Οι βραζιλιάνικες αρχές προκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας που αναμένεται αύριο στη Βραζιλία, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη
Καμία επίσημη επιβεβαίωση ή ταυτοποίηση από τις αρμόδιες βραζιλιάνικες αρχές δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, ότι η απανθρακωμένη σορός που βρέθηκε στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου στο Ρίο της Βραζιλίας ανήκει στον Έλληνα πρέσβη στη χώρα, Κυριάκο Αμοιρίδη, παρά τις όποιες πληροφορίες δημοσιεύουν βραζιλιάνικα και διεθνή ΜΜΕ.
Στο πλαίσιο της παράξενης αυτής υπόθεσης, σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 ο πρέσβης της Ελλάδος στην Αργεντινή, Δημήτριος Ζεβελάκης, έσπευσε εκτάκτως στη Βραζιλία και συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για να συνδράμει στο έργο της ελληνικής πρεσβείας στην Μπραζίλια και να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, οι οποίες δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουν το θάνατο του Κυριάκου Αμοιρίδη, όπως επεσήμαναν στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές.
Οι βραζιλιάνικες αρχές προκειται να συνεργαστούν με κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας που αναμένεται αύριο στη Βραζιλία, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη.
Για το ζήτημα αυτό, οι βραζιλιάνικες αρχές έχουν ορίσει συγκεκριμένο σύνδεσμο για τη συνεργασία τους με τις αντίστοιχες ελληνικές αρχές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αρχές της Βραζιλίας είναι συνεργάσιμες και παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση.
Επισημαίνεται, ότι σήμερα το πρωί εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών ο επιτετραμένος της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα και είχε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ζήτημα του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης