Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουρουμπλή με Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης

Συνάντηση Κουρουμπλή με Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης
Ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη 
Οι πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα για τη στήριξη και αναβάθμιση των δημόσιων σχολών της ναυτικής εκπαίδευσης σε υλικοτεχνική υποδομή, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα (30/12/2016) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη.
Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα εγκαινιάστηκε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο η αποκατάσταση της λειτουργίας των ομβρίων υδάτων και λυμάτων αλλά και η πλήρης ανακαίνιση του αμφιθεάτρου της σχολής μηχανικών, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.
Και τα δύο έργα, αποτελούσαν χορηγία του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και το συνολικό τους κόστος ανήλθε περίπου στα 200.000 ευρώ.
Το υπουργείο Ναυτιλίας προσδοκά επίσης να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αναβάθμιση των σχολών ναυτικής εκπαίδευσης σε υποδομές και εξοπλισμό, είτε με ένταξή τους στο περιφερειακό πρόγραμμα Αττικής, είτε σε περιφερειακά προγράμματα υπόλοιπων περιφερειών, όπου υπάρχει στενή συνεργασία.
Παρόντες στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕΕ ήταν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Γιάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης