Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Θετική εξέλιξη η κατάπαυση του πυρός στη Συρία - Ελπίζουμε να εφαρμοστεί πλήρως

ΗΠΑ: Θετική εξέλιξη η κατάπαυση του πυρός στη Συρία - Ελπίζουμε να εφαρμοστεί πλήρως
«Οποιαδήποτε προσπάθεια σταματάει τη βία, σώζει ζωές και δημιουργεί τις συνθήκες για παραγωγικές πολιτικές διαπραγματεύσεις είναι καλοδεχούμενη»
Θετικά αποτιμά την επίτευξη εκεχειρίας στην περιοχή της Συρίας το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή του.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια σταματάει τη βία, σώζει ζωές και δημιουργεί τις συνθήκες για παραγωγικές πολιτικές διαπραγματεύσεις είναι καλοδεχούμενη.
Ελπίζουμε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως και θα γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department, Mark Toner.
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον «δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν σε αυτήν την ανακοίνωση» περί τερματισμού των εχθροπραξιών, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση των κκ John Kerry και Barack Obama, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην κρίση αυτή» που διαρκεί εδώ και σχεδόν έξι χρόνια και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον «στηρίζει πλήρως» την επανέναρξη των πολιτικών διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Σημειώνεται πως η εκεχειρία θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 30/12 μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών στη Συρία.
Επίσης, στις αρχές Ιανουαρίου 2017 θα ξεκινήσουν και οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα της Ρωσίας και της Τουρκίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης