Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Αντι-ισραηλινές και προκατειλημμένες οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ

Netanyahu: Αντι-ισραηλινές και προκατειλημμένες οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ
Την οργή του για τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο John Kerry εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
Όπως σχολίασε σε ανακοίνωσή του, η ομιλία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ήταν «προκατειλημμένη» κατά του Ισραήλ, ενώ ο ίδιος ο κ. Kerry «αγνοεί παντελώς τις βαθιές ρίζες της σύγκρουσης» (μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης)
«Ο κ. Kerry αντιμετωπίζει με μανία το θέμα των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε έκανε λόγο για ειρηνική λύση στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή διένεξη της δημιουργίας δύο διακριτών κρατών, η οποία κινδυνεύει από τον διαρκή ισραηλινό εποικισμό της Δυτικής Όχθης.
Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την παράδοση της εξουσίας από τον Barack Obama στον νεοεκλεγέντα Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, Donald Trump, ο κ. Kerry υπερασπίστηκε την απόφαση των Η.Π.Α. να επιτρέψουν την ψήφιση - προ ημερών - απόφασης του ΟΗΕ που απαιτεί τον τερματισμό του ισραηλινού εποικισμού, η οποία σύμφωνα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ είχε τον σκοπό να διατηρήσει «ζωντανή» μια λύση δύο κρατών.
Σύμφωνα με τον κ. Kerry, οι ΗΠΑ δεν μπορούσαν να παραμένουν σιωπηλές βλέποντας το ενδεχόμενο ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή να απομακρύνεται.
«Παρά τις καλύτερες προσπάθειες μας μέσα στα χρόνια, η λύση των δύο κρατών τελεί τώρα σε σοβαρό κίνδυνο», τόνισε στην ομιλία του στο State Department, για να προσθέσει:
«Δεν μπορούμε με ήσυχη τη συνείδησή μας, να μην πράξουμε και να μην πούμε τίποτα, όταν βλέπουμε την ελπίδα της ειρήνης να διαφεύγει μακριά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης