Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan - Morgan Stanley: Ο παράγων Trump θα καθορίσει πως θα κινηθούν οι αναδυόμενες αγορές το 2017

JP Morgan - Morgan Stanley: Ο παράγων Trump θα καθορίσει πως θα κινηθούν οι αναδυόμενες αγορές το 2017
Σύμφωνα με το CNBC, η εκλογή του Donald Trump και η προσδοκία ότι η ΗΠΑ θα υιοθετήσουν μια πιο προστατευτική προσέγγιση ενέχει πραγματικούς κινδύνους
Από την πολιτική του Donald Trump θα εξαρτηθεί το κατά πόσο οι αναδυόμενες αγορές θα αποτελέσουν επενδυτική ευκαιρία για το 2017.
Αναλυτές έχουν δηλώσει στο CNBC ότι προβλέπουν βελτίωση στις αναδυόμενες αγορές το 2017, επικαλούμενοι ισχυρότερη ανάπτυξη σε ορισμένες χώρες, σχετική πολιτική σταθερότητα και θετικά εταιρικά κέρδη.
Ωστόσο, η εκλογή του Donald Trump και η προσδοκία ότι η ΗΠΑ θα υιοθετήσουν μια πιο προστατευτική προσέγγιση ενέχει πραγματικούς κινδύνους.
«Ακόμα βλέπουμε βελτιώσεις στην ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών, κάτι που στηρίζει μεγαλύτερη αισιοδοξία σε σχέση με τα τελευταία χρόνια» λέει στο CNBC η Emily Whiting της JP Morgan υποστηρίζοντας ότι εάν εφαρμοστούν οι μη φιλικές πολιτικές, η ψυχολογία στις αναδυόμενες αγορές θα επηρεαστεί αρνητικά.
Σύμφωνα με το CNBC, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών και των νομισμάτων σημείωσαν sell off μετά τη νίκη του Donald Trump.
Οι επενδυτές πίστευαν ότι οι πολιτικές Trump για τερματισμό των εμπορικών συμφωνιών και η επιβολή δασών στην Κίνα θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αναδυόμενες αγορές.
Αλλά η ατζέντα του για τις επενδύσεις έχει ενισχύσει τις προσδοκίες για υψηλότερα επιτόκια και ένα ισχυρότερο δολάριο, κάτι που αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο των μεγάλων απωλειών για τις αναδυόμενες αγορές.
Εν τω μεταξύ, Αργεντινή, Ουκρανία, Βραζιλία, Ινδονησία και Σερβία αναμένεται να είναι περισσότερο ελκυστικές όσον αφορά στα ομόλογα, σύμφωνα με τη Morgan Stanley.
Στην περίπτωση της Βραζιλίας, οι υψηλές αποδόσεις, η χαμηλή ανάπτυξη και η πτώση στις προοπτικές του πληθωρισμού θα πρέπει να κάνουν τις αποδόσεις ελκυστικές για τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης