Τελευταία Νέα
Διεθνή

RBC Capital: Ανοδικά και το 2017 η Wall Street – Αρνητικές για την παγκόσμια οικονομία οι πολιτικές Trump

RBC Capital: Ανοδικά και το 2017 η Wall Street – Αρνητικές για την παγκόσμια οικονομία οι πολιτικές Trump
«Οι αγορές θα τον κρίνουν με βάση τις πολιτικές του και όχι τα tweets στις 3 το βράδυ»
Την εκτίμηση πως οι αμερικανικές αγορές θα κινηθούν ανοδικά και το επόμενο έτος εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της RBC Capital Markets για τις Ηνωμένες Πολιτείες, Jonathan Golub.
Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Business Insider, ο αναλυτής αναμένει με αισιοδοξία τις πολιτικές μείωσης της φορολογίας και ενίσχυσης των επενδύσεων σε υποδομές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Donald Trump.
Ωστόσο, σε αντίθετο κλίμα, οι πολιτικές απομονωτισμού του Ρεπουμπλικάνου στο εμπόριο αλλά και τη μετανάστευση, θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και τους εταίρους τσε Ουάσινγκτον.
Σχολιάζοντας το ό,τι «οι αναλυτές έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για την αντίδραση των αγορών» στο αποτέλεσμα των αγορών, δήλωσε πως το εκπληκτικό δεν ήταν τόσο η αντίδραση, όσο η ταχύτητα της ανόδου των χρηματιστηριακών δεικτών.
Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διαρκείς «παρεμβάσεις» του νεοεκλεγέντας Προέδρου στα social media:
«Οι αγορές θα τον κρίνουν με βάση τις πολιτικές του και όχι τα tweets στις 3 το βράδυ»…
Απευθυνόμενος προς το επενδυτικό κοινό, σημειώνει πως από τους κλάδους που θα επωφεληθούν περισσότερο από την προεδρία Trump θα είναι ο χρηματοοικονομικός, η Ενέργεια και τα εμπορεύματα (μέταλλα κλπ) γενικότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης