Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Ο ορισμός της καινοτομίας - Για πρώτη φορά υγροποιημένο βιοαέριο στην τηλεθέρμανση

Νορβηγία: Ο ορισμός της καινοτομίας - Για πρώτη φορά υγροποιημένο βιοαέριο στην τηλεθέρμανση
Την Τετάρτη 21 Δεκέμβριου έγινε η πρώτη παράδοση υγροποιημένου βιο αερίου (LBG) στο εργοστάσιο θέρμανσης Haraldrud με 20 τόνους
Στο πλαίσιο της αναζήτησης καινοτόμων τρόπων για να την παραγωγή ανανεώσιμης τηλεθέρμανσης, το Hafslund δοκιμάζει τώρα υγροποιημένο αέριο βιο (LBG) ως εναλλακτική λύση στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο εργοστάσιό της Hafslund Heat.
Το εργοστάσιο έλαβε τους πρώτους 20 τόνους φυσικού αερίου, την Τετάρτη.
Το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) παίζει σήμερα ένα μικρό, αλλά παρ' όλα αυτά σημαντικό, ρόλο στην παραγωγή τηλεθέρμανσης ου Hafslund Heat.
Το 2015, η κατανάλωση ΥΦΑ αντιπροσώπευετο 0,5% της ενέργειας στην παραγωγή τηλεθέρμανση στο Όσλο.
Το υγροποιημένου φυσικό αέριο χρησιμοποιείται για φορτία αιχμής για τις πολύ κρύες ημέρες, αλλά και ως καύσιμο κατά την εκκίνηση των λεβήτων με βάση άλλα καύσιμα.
Την Τετάρτη 21 Δεκέμβριου 2016, ένα βυτιοφόρο όχημα έφτασε στο εργοστάσιο θέρμανσης Haraldrud με 20 τόνους υγροποιημένου βιο αερίου (LBG) από το Skangas AS.
«Αυτή είναι η πρώτη παράδοση ποτέ υγροποιημένου βιο αερίου στη Νορβηγία.
Το γεγονός ότι Hafslund Heat τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει υγροποιημένο βιο αέριο απευθείας, δείχνει ότι οι επενδύσεις σε υποδομές που σχετίζονται με το φυσικό αέριο και το βιοαέριο είναι ο σωστός τρόπος για να σκεφτούμε το περιβάλλον καθώς είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον από τα ορυκτά καύσιμα.
Το φυσικό αέριο, και το βιοαέριο, είναι 100% των ανανεώσιμων πηγών, χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις», επισημαίνει ο Halvar Rommetvedt στην Skangas.
Το βιοαέριο έχει καθιερωθεί στον τομέα των μεταφορών, και το υγροποιημένο βοαέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς προσαρμογές σε μονάδες τηλεθέρμανσης του Hafslund Heat που χρησιμοποιούν σήμερα φυσικό αέριο.
Με την αντικατάσταση του φυσικού αερίου με βιοαέριο, το Hafslund Heat θα μειώσει τις εκπομπές CO2 από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης Haraldrud ακόμη περισσότερο.
Η αγορά LBG δεν είναι ακόμη ώριμη, και το αέριο αυτή τη στιγμή έχει υψηλότερες τιμές από ό, τι οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως το ξύλο, ορυκτό πετρέλαιο και το πετρέλαιο.
«Ως μέρος της προσπάθειας για την εξεύρεση νέων κατάλληλων καυσίμων τα οποία είναι ανανεώσιμα, πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις οι οποίες είναι πολύ ευέλικτες, για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι σε θέση να καλύψει τις κυμαινόμενες ανάγκες θέρμανσης στο Όσλο ανά πάσα στιγμή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε τώρα δοκιμή μιας παράδοσης υγροποιημένου βιο αερίου σε συνεργασία με Skangas.
Το υγροποιημένο βιοαέριο εξακολουθεί να είναι κάπως ακριβό, η αγορά δεν είναι ώριμη και οι ανάγκες είναι απρόβλεπτες επισημαίνει ο Eirik F. Tandberg, Αντιπρόεδρος της Hafslund Heat.
«Εχουμε ένα πλήρως λειτουργικό εργοστάσιο φυσικού αερίου που τρέχει τώρα με υγροποιημένο φυσικό αέριο και μπορεί να τρέξει σε υγροποιημένο φυσικό βιοαέριο χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις με την προϋπόθεση ότι ο έλεγχος διεξάγεται όπως αναμενόταν», καταλήγει Tandberg.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης