Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστια αύξηση 164% των ανέπαφων συναλλαγών στη Βρετανία - 100 εκατ. ανέπαφες κάρτες σε κυκλοφορία

Τεράστια αύξηση 164% των ανέπαφων συναλλαγών στη Βρετανία - 100 εκατ. ανέπαφες κάρτες σε κυκλοφορία
Για τη μείωση των ουρών στα ταμεία την εορταστική περίοδο, η εταιρεία Card Cutters έχει λανσάρει ένα «ανέπαφο κασκόλ», το οποίο μέσω τεχνολογίας NFC επιτρέπει την εξόφληση μικρής αξίας συναλλαγών με το πέρασμα του κασκόλ πάνω από ανέπαφα τερματικά
Τεράστια αύξηση 164% κατέγραψε η αξία των ανέπαφων συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τελευταίο έτος, σε μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ για τις ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς πληρωμές μέσω ανέπαφων καρτών και εφαρμογών σε φορητές συσκευές (π.χ. «έξυπνα» τηλέφωνα, ρολόγια χειρός και ταμπλέτες) για συναλλαγές που δεν απαιτούν την εισαγωγή κάρτας σε τερμαικό μηχάνημα (PoS).
Αυτά αναφέρει η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Guardian επικαλούμενη στοιχεία της Barclaycard, σύμφωνα με την οποία οι μισοί Βρετανοί πραγματοποιούν τουλάχιστον μία ανέπαφη συναλλαγή κάθε μήνα, ενώ ένας στους πέντε (21%) σχεδιάζουν να αυξήσουν την αντίστοιχη χρήση το 2017.
Επίσημαίνεται, ότι η Barclaycard επεξεργάζεται και εκκαθαρίζει το ένα τρίτο των συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο που πραγματοποιούνται με οιοδήποτε είδος καρτών πληρωμής.
Στην πόλη του Λονδίνου, οι μισές (47%) συναλλαγές μέχρι το όριο πληρωμών με ανέπαφες κάρτες - 30 στερλίνες ανά συναλλαγή - πραγματοποιούνται πλέον με ανέπαφο τρόπο, από 30% αυτών το 2014.
Τη μεγαλύτερη αύξηση 325% πραγματοποίησαν οι ανέπαφες συναλλαγές στην πόλη του Μάντσεστερ, ενώ αξιόλογη αντίστοιχη άνοδος καταγράφηκε στη Γλασκώβη, στο Μπλάκπουλ, στο Χαλ και στο Εδιμβούργο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άνοδος κατά 79% των ανέπαφων συναλλαγών στις βρετανικές παμπ, σε μερικές από τις οποίες έχουν εγκατασταθεί σημεία αυτο-εξυπηρετούμενου ανεφοδιασμού (self-service) των θαμώνων με μπύρα, με επιτόπια ανέπαφη πληρωμή.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Καρτών του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCA), ο αριθμός των ανέπαφων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών σε κυκλοφορία στη Βρετανία ξεπερνάει πλέον τις 100 εκατομμύρια κάρτες.
Μόνο των Οκτώβριο του 2016, η αξία των ανέπαφων συναλλαγών στη Βρετανία διαμορφώθηκε σε 2,8 δισ. στερλίνες (3,3 δισ. ευρώ) - αυξημένη κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2016 - σε έναν μήνα στον οποίο καταγράφηκε μηνιαία αξία-ρεκόρ 55 δισ. στερλίνων (65,1 δισ. ευρώ) πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος, στην πλειονότητά τους με χρεωστικές κάρτες.
Για τη διευκόλυνση των Βρετανών καταναλωτών την εορταστική περίοδο στις αγορές, η ειδικευμένη εταιρεία εμπορικών πληρωμών Card Cutters έχει λανσάρει ένα «ανέπαφο κασκόλ», το οποίο μέσω της ασύρματης τεχνολογίας NFC επιτρέπει την εξόφληση μικρών συναλλαγών με το πέρασμα του κασκόλ πάνω από ανέπαφα τερματικά πληρωμών, χωρίς την ανάγκη αναζήτησης του πορτοφολιού και της ανέπαφης κάρτας, με σκοπό τη μείωση των ουρών στα ταμεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης