Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Παρά τον λαϊκισμό, δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης για την Ευρωζώνη το 2017

Goldman Sachs: Παρά τον λαϊκισμό, δεν υπάρχει κίνδυνος διάλυσης για την Ευρωζώνη το 2017
«Η ευρωπαϊκή συνοχή εμφανίζεται ήδη εύθραυστη, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου»
Ως μη πιθανό χαρακτηρίζει ένα σενάριο διάλυσης της Ευρωζώνης μέσα στο επόμενο έτος η Goldman Sachs, αναγνωρίζοντας ωστόσο τον κίνδυνο που αναπτύσσεται για τη Γηραιά Ήπειρο από τον ολοένα αυξανόμενο λαϊκισμό.
Στην ετήσια έκθεση με τις εκτιμήσεις της για το 2017, η αμερικανική τράπεζα σχολιάζει πως ο λαϊκισμός και ο ευρωσκεπτικισμός έχει εισρεύσει τόσο στην Ακροαριστερά όσο και στην Ακροδεξιά.
«Οι νίκες των λαϊκιστών στη Μεγάλη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία, αυξάνουν το ενδιαφέρον των επικείμενων εκλογών στη Γαλλία (Απρίλιος – Μάιος), τη Γερμανία (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος) και την Ολλανδία (Μάρτιος)», σημειώνεται στην έκθεση, για να προστεθεί πως από την αύξηση του λαϊκισμού θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική αλλά και την ίδια την ύπαρξη της Ευρωζώνης.
«Η ευρωπαϊκή συνοχή εμφανίζεται ήδη εύθραυστη, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι ανησυχίες σχετικά με μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις επιχειρήσεις και τις επενδυτικές αποφάσεις τους, αλλά και σε αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές. (…)
Εάν η πολιτική των Η.Π.Α. (σσ της κυβέρνησης του Donald Trump) επικεντρωθεί στα δημοσιονομικά και τον προστατευτισμό, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα υψηλότερο πληθωρισμό, επιτόκια κι ένα ισχυρότερο δολάριο, τότε οι ευρωπαϊκές εταιρείες με δραστηριότητα στις Η.Π.Α. μπορούν να επωφεληθούν», επισημαίνεται επίσης.
Να σχολιαστεί πως στον παρακάτω πίνακα της τράπεζας με τους λαϊκιστές της Ευρώπης συγκαταλέγονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης