Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης: Αχτσιόγλου, Βρούτσης και Μηταράκης «κοκορομαχούν» για το ΕΚΑΣ, που όλοι μαζί σφάγιασαν

Στρατούλης: Αχτσιόγλου, Βρούτσης και Μηταράκης «κοκορομαχούν» για το ΕΚΑΣ, που όλοι μαζί σφάγιασαν
Η αντιμνημονιακή ανατροπή είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ για την ίδια την επιβίωση του λαού και της χώρας μας, υποστηρίζει ο κ. Στρατούλης 
Η κοκορομαχία των Αχτσιόγλου – Βρούτση – Μηταράκη για το ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ αποτελεί πρόκληση για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι τους το έκοψαν και το καταργούν και μαζί και χώρια οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, υπενθυμίζοντας πως «η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου υπέγραψε με τους δανειστές την κατάργηση του ΕΚΑΣ με την επικαιροποίηση του 2ου μνημονίου το καλοκαίρι του 2013 και επιβεβαίωσε αυτή τη δέσμευσή της με το mail Χαρδούβελη τον Δεκέμβριο του 2014.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επανέλαβε αυτή τη δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης με την υπογραφή της στο 3ο μνημόνιο το οποίο είχαν ψηφίσει όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) στις 14 Αυγούστου του 2015».
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «με βάση αυτή την μνημονιακή δέσμευση των 5 νεομνημονιακών και παλαιομνημονιακών κομμάτων άρχισε να κόβεται το ΕΚΑΣ από τον Ιούλιο του 2016 στην πορεία για την σταδιακή κατάργησή του για όλους μέχρι 31/12/2019».
Ο ίδιος προειδοποιεί πως η περικοπή και η κατάργηση του ΕΚΑΣ από όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο οδηγεί στον κοινωνικό καιάδα εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς συνταξιούχους, αλλά και λαϊκές οικογένειες με ανέργους, που συντηρούνται από την σύνταξη των γονιών και των παππούδων τους.
«Οι συνταξιούχοι της χώρα μας και όλος ο λαός με τους ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες τους θα δώσουν στους δρόμους την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και σε όλο το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο», προειδοποιεί η Λαϊκή Ενότητα, καθιστώντας σαφές πως «η αντιμνημονιακή ανατροπή είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ για την ίδια την επιβίωση του λαού και της χώρας μας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης