Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα BofA: Η πλειοψηφία των επενδυτών ομολόγων θεωρεί ως κίνδυνο για τις αγορές το λαϊκισμό

Έρευνα BofA: Η πλειοψηφία των επενδυτών ομολόγων θεωρεί ως κίνδυνο για τις αγορές το λαϊκισμό
Η νίκη του Ρεπουμπλικάνου ήταν ιδιαίτερα ευεργετική για την αγορά μετοχών, ωστόσο οδήγησε σε αύξηση τις αποδόσεις (και) των αμερικανικών ομολόγων
Τον λαϊκισμό θεωρούν ως το μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αγορές (σσ ομολόγων στην προκειμένη περίπτωση) το 31% των (68) επενδυτών υψηλής πιστωτικής διαβάθμισης, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Όπως απορρέει από τη δημοσκόπηση, αναλυτικότερα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται παρακάτω (πηγή: Bloomberg), το ποσοστό είναι ιδιαίτερα αυξημένο μετά την επικράτηση του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς στην αντίστοιχη έρευνα του Οκτώβρη ήταν μόλις 9%.
Να σημειωθεί πως η νίκη του Ρεπουμπλικάνου ήταν ιδιαίτερα ευεργετική για την αγορά μετοχών, ωστόσο οδήγησε σε αύξηση τις αποδόσεις (και) των αμερικανικών ομολόγων.
Επίσης αρνητικά λειτούργησε και η πρόσφατη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve (στο εύρος 0,50 – 0,75% τα επιτόκια).
Ένα 13% των ερωτηθέντων θεωρεί ως κίνδυνο για τις αγορές την περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα, ενώ μόλις το 8% «φοβάται» μία αποτυχία στις πολιτικές (χαλάρωσης) της Ε.Κ.Τ.
Να τονιστεί πως ένα ποσοστό 8% θεωρεί ως κίνδυνο τη ραγδαία μείωση της ρευστότητας στις αγορές.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης