Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian: Ορθώς έπραξε το ΔΝΤ και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Lagarde

tags :
El Erian: Ορθώς έπραξε το ΔΝΤ και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Lagarde
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz υποστηρίζει ότι η διαδικασία επιλογής διευθυντών στο ΔΝΤ είναι λάθος
Στη υπόθεση της Christine Lagarde αλλά και στη στάση του ΔΝΤ μετά την ανακοίνωση της απόφασης αναφέρεται σε άρθρο του στο Bloomberg, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz Mohamed El-Erian.
«Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ σωστά επιβεβαίωσε την πλήρη εμπιστοσύνη του στη Christine Lagarde ως διευθύνουσα σύμβουλος, παρά την καταδίκη της για αμέλεια από το δικαστήριο του Παρισιού.
Έχει κάνει καλή δουλειά ως επικεφαλής ενός από τους σημαντικότερους πολυμερών θεσμών του κόσμου» γράφει στο άρθρο του.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν από τους εκπροσώπους της χώρας που κυβερνούν το ΔΝΤ.
«Θα πρέπει να εκλάβουν τα τελευταία νομικά προβλήματα ως μια ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό μιας απαρχαιωμένης και φεουδαρχικής διαδικασίας επιλογής» σχολιάζει ο ίδιος και προσθέτει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας διευθυντής του ΔΝΤ αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα.
Ωστόσο, αυτά συμπίπτουν με την απόφαση του ΔΝΤ να διορίζει πολιτικούς σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, αντικαθιστώντας μια μακρά σειρά τεχνοκρατών που είχαν κυριαρχήσει στο ΔΣ από την ίδρυσή του το 1944.
Πάντως, ο ίδιος τονίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο είχε καλούς λόγους για να κρατήσει τη Lagarde, παρά την καταδίκη της, ενώ στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η έλλειψη κυρώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης