Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin ζητά από το Ιράν να βρεθεί τρόπος να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος στη Συρία

Ο Putin ζητά από το Ιράν να βρεθεί τρόπος να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος στη Συρία
Το τηλεφώνημα Putin-Rouhani πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιράν και ήρθε την παραμονή της προγραμματισμένης για αύριο συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας για τη Συρία
Ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να τελειώσει σύντομα, όπως διεμήνυσε σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin στον Ιρανό ομόλογό του, Hassan Rouhani κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης.
Ο Putin ζήτησε Ρωσία και Ιράν να συνεργαστούν για να βρεθεί μια διέξοδος στη Συρία «το συντομότερο δυνατόν», όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.
Το τηλεφώνημα Putin-Rouhani πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιράν και ήρθε την παραμονή της προγραμματισμένης για αύριο συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας για τη Συρία.
Βεβαίως, μετά τις εξελίξεις με τη δολοφονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, η συνάντηση αυτή σχεδόν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί.
Ο Putin επιχειρούσε να αναβιώσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στο Καζαχστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης