Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανάτσιου: Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση η μείωση του αφορολόγητου

Παπανάτσιου: Κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση η μείωση του αφορολόγητου
Θέμα ωρών να ανοίξει το Taxis για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης είπε η υφυπουργός Οικονομικών
Την θέση πως η μείωση του αφορολόγητου αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές διατύπωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Παπανάτσιου ερωτηθείσα για το κτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα, υποστήριξε ότι θα εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ), σημειώνοντας πως εξετάζεται να προσμετρώνται στο κτίσιμο του αφορολόγητου, οι λογαριασμοί του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ερωτηθείσα σχετικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, η υφυπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως είναι θέμα ίσως και λίγων ωρών να ανοίξει το σύστημα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι.
«Ακόμη και σήμερα μπορεί να ανοίξει το ΤAXIS για την υποβολή δηλώσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Είναι θέμα ωρών» τόνισε η κα. Παπανάτσιου, υπογραμμίζοντας πως όσοι κάνουν τώρα αίτηση θα πάρουν τα χρήματα μέσα στον Ιανουάριο διαφορετικά όσοι υποβάλλουν αίτηση από το νέο έτος η πληρωμή θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου.
Ωστόσο, η κα.Παπανάτσιου αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα με τις περιοχές που θεωρούνται ορεινές και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει ένα πιο δίκαιο σύστημα τη νέα χρονιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης