Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία θα οδηγούσε σε ψυχρό πόλεμο

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία θα οδηγούσε σε ψυχρό πόλεμο
Η κατάληψη του Χαλεπίου δεν άλλαξε την απορριπτική στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι του Assad
Σταθερά αντίθετη στην παραμονή του Σύριου προέδρου Assad δηλώνει η γερμανική κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας ότι η επέμβαση στρατιωτικών δυνάμεων θα έκανε την τρομακτική κατάσταση στη Συρία ακόμη τρομακτικότερη.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg μιλώντας στη γερμανική Bild τάχθηκε ενάντια σε μια στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Συρία λέγοντας οτι "δεν επιθυμεί να δημιουργήσει ένα νέο ψυχρό πόλεμο στην περιοχή".
«Μερικές φορές είναι σωστό να επιστρατεύει κανείς στρατιωτικά μέσα –όπως στο Αφγανιστάν.
Όμως, άλλες φορές το κόστος της χρήσης στρατιωτικών μέσων θα ήταν μεγαλύτερο από το όφελός της», υπογράμμισε ο επικεφαλής της βορειοατλαντικής συμμαχίας.
Διευκρίνισε δε, ότι στην περίπτωση της Συρίας μια στρατιωτική επέμβαση ενδέχεται να οδηγούσε σε ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση».
Διευκρίνησε ωστόσο οτι θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματευσεις με τη Ρωσία, η οποία στηρίζει το καθεστώς Assad.

H Γερμανία επιμένει στη θέση κατά του Assad

Από την πλευρά της η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula Von der Lainen, επέκρινε τη δράση των ρωσικών και συριακών ενόπλων δυνάμεων λέγοντας ότι «ούτε ο συριακός λαός ούτε η διεθνής κοινότητα θα ξεχάσουν ποτέ την ανηλεή στάση που επεδείχθη στο Χαλέπι, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα».
Βουλευτές των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία απορρίπτουν απευθείας διαπραγματεύσεις με τον σύρο πρόεδρο Basar al Assad για λύση στη Συρία.
«Ο Assad είναι όχημα της Ρωσίας και του Ιράν, δεν είναι πραγματικά καθοριστικός παίκτης», εκτίμησε ο χριστιανοδημοκράτης Norbert Rotgen, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου μιλώντας στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine.
Δηλώσεις στην ίδια εφημερίδα έκανε και ο αρμόδιος των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα εξωτερικής πολιτικής Nils Anen, υπογραμμίζοντας ότι «σε βάθος χρόνου δεν θα υπάρξει μέλλον με τον Assad».
Ο ίδιος παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι μετά τη νίκη του στο Χαλέπι το συριακό καθεστώς έχει ενισχυθεί.
Επικαλούμενη το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, η εφημερίδα της Φραγκφούρτης αναφέρει ότι η κατάληψη του Χαλεπίου δεν άλλαξε την απορριπτική στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι του Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης