Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Η αλλαγή κουλτούρας είναι η μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή που πρέπει να γίνει

Πιτσιόρλας: Η αλλαγή κουλτούρας είναι η  μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή που πρέπει να γίνει
«Παρά τα προβλήματά μας έχουμε δυνατότητες», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας
«Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη διαρθρωτική αλλαγή που πρέπει να γίνει στη χώρα μας είναι η αλλαγή κουλτούρας και αυτό μας αφορά όλους», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στ. Πιτσιόρλας, μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας «Μακεδονία» με θέμα: «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Κράτους -Τραπεζών - Επιχειρήσεων».
Όπως είπε, «αν δεν συνδυαστεί ο δημόσιος τομέας με τον ιδιωτικό τομέα παντού, εάν δεν αθροιστούν τα ιδιωτικά κεφάλαια στους κοινοτικούς πόρους και στους κρατικούς πόρους δε θα κάνουμε δουλειά.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και επαναλαμβάνω δεν αφορά μονάχα την κυβέρνηση».
Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.
Όπως ανέφερε, οι συμπράξεις με χρηματοδότηση ιδιωτικών, κοινοτικών και κρατικών πόρων μπορούν να θα αποφέρουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, απ' ότι μπορεί να φέρει μόνο η κρατική, ή η κοινοτική χρηματοδότηση δραστηριοτήτων, ενώ με σωστές κινήσεις και σχεδιασμό υπάρχει έδαφος για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και ενδιαφέρον από επενδυτές για την Ελλάδα.
Ο κ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι κατά τη διετή θητεία του στο ΤΑΙΠΕΔ διαπίστωσε ότι υπήρξε και ενδιαφέρον επενδυτών για τη χώρα μας, προσθέτοντας ότι δεν αγνοούσαν τα όποια προβλήματα συνάντησαν όσοι ήδη επένδυσαν στη χώρα και δεν εμποδίστηκαν από αυτά.
«Λέω, λοιπόν, ότι παρά τα προβλήματά μας έχουμε δυνατότητες.
Διότι η Ελλάδα είναι αυτή που είναι», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι
«στρατηγικά πολλοί, σε πολλούς τομείς, θέλουν σήμερα να τοποθετηθούν στην Ελλάδα.
Να ξεκινήσουμε από αυτό και να βγάζουμε βήμα - βήμα τα εμπόδια για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.
Αλλά να ξεκινήσουμε από τη διαπίστωση ότι μπορούμε.
 Και να μη μείνουμε ότι πρέπει πρώτα να λύσουμε τη φορολογία και να μετά να δούμε τι θα κάνουμε».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι εδώ και πολλά χρόνια «η ελληνική οικονομία είναι μια οικονομία βαθιά κρατικοδίαιτη» και αυτό πρέπει να αλλάξει.
Σημείωσε δε, πως  «πλησιάζουμε σε ένα τέλος μιας περιόδου με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το άνοιγμα μιας νέας περιόδου, που πιστεύουμε ότι θα είναι πιο καλή, θα ανοίξει πραγματικά τη δυνατότητα να βγούμε από την επιτήρηση και τα προγράμματα και να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης».
Όπως είπε, «υπάρχει η βούληση να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, υπάρχει η βούληση για τις δύσκολες αποφάσεις», ενώ η κυβέρνηση έχει την ευχέρεια «να το κάνει με τον τρόπο που αυτή νομίζει ότι μπορεί να το κάνει».
Πάντως, «τελικώς το αποτέλεσμα θα είναι θετικό», υπογράμμισε ο κ. Πιτσιόρλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης