Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με… ρούμι θέλει να ξεχρεώσει η Κούβα χρέος 276 εκατ. δολαρίων στην Τσεχία

Με… ρούμι θέλει να ξεχρεώσει η Κούβα χρέος 276 εκατ. δολαρίων στην Τσεχία
Πάντως, η Πράγα θα προτιμούσε να λάβει έστω μέρος του οφειλομένου ποσού σε ρευστό
Έναν ασυνήθιστο τρόπο να ξεχρεώσει τις οφειλές της στην Τσεχία σκαρφίστηκε η Κούβα.
Σύμφωνα με Τσέχους αξιωματούχους, η Κούβα πρότεινε να αποπληρώσει το χρέος των 276 εκατ. δολαρίων προς την Τσεχία με μπουκάλι ρούμι.
Το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας επισήμανε πως αυτό το ενδεχόμενο βρέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των δύο χωρών για το ζήτημα του χρέους.
Όπως σημειώνει το βρετανικό BBC, εφόσον πράγματι το χρέος αποπληρωθεί με ρούμι, τότε η Τσεχία θα έχει καλύψει τις ανάγκες της σε αυτό το ποτό για περισσότερο από έναν αιώνα.
Πάντως, η Πράγα θα προτιμούσε να λάβει έστω μέρος του οφειλομένου ποσού σε ρευστό.
Σημειώνεται πως το χρέος της Κούβας χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου - τότε που Κούβα και… Τσεχοσλοβακία ήταν σύμμαχοι του κομμουνιστικού μπλοκ.
Ο ανταποκριτής του BBC από την Πράγα, Rob Cameron, σχολίασε πως η Κούβα δεν έχει πολλά λεφτά, έχει, όμως, πολύ ρούμι και γι’ αυτό έκανε αυτή την ασυνήθιστη πρόταση.
Σύμφωνα με το τσεχικό υπουργείο Οικονομικών η αποπληρωμή θα μπορούσε να γίνει είτε με ρούμι, είτε με φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ωστόσο, για το δεύτερο ενδεχόμενο υπάρχει κόλλημα, καθώς τα φάρμακα της Κούβας δεν φέρουν τις κατάλληλες ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις για να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης