Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά της καταδίκης της Christine Lagarde τάσσεται η Εισαγγελία

Γαλλία: Κατά της καταδίκης της Christine Lagarde τάσσεται η Εισαγγελία
Η κα Lagarde κατηγορείται πως επέτρεψε να γίνει διαιτησία ανάμεσα στον Bernard Tapie και την πρώην δημόσια τράπεζα Credit Lyonnais
Κατά της καταδίκης της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τάχθηκε η Εισαγγελία του Δικαστηρίου της Γαλλίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στη δίκη που ξεκίνησε πριν τρεις ημέρες, η κα Lagarde κατηγορείται πως επέτρεψε να γίνει διαιτησία ανάμεσα στον Bernard Tapie και την πρώην δημόσια τράπεζα Credit Lyonnais, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν το δημόσιο να καταβάλει το 2008 στον γνωστό επιχειρηματία 404 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, ο κ. Tapie θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί από την τράπεζα, όταν πούλησε την εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas το 1994.
Αντί να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, το υπουργείο Οικονομικών επέλεξε να καταφύγει σε ιδιωτική διαιτησία.
Η Δικαιοσύνη ακύρωσε τη διαιτησία, λόγω απάτης, απόφαση που επικυρώθηκε από το Εφετείο.
Έτσι, η κα Lagarde κατηγορείται για αμέλεια που οδήγησε σε μεγάλη κατάχρηση δημόσιου χρήματος όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και καταβολή προστίμου 15.000 ευρώ, αν και δεν αποκλείεται οι συνήγοροι της να ζητήσουν αναβολή της δίκης, καθώς είναι σε εξέλιξη μια ξεχωριστή έρευνα για την υπόθεση.
Να σημειωθεί πως χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orange, Stephane Richard, αρνήθηκε να καταθέσει στη δίκη της κα Lagarde.
Ο κ. Richard διετέλεσε ως προσωπάρχης στο γαλλικό υπουργείο Οικονομιών όσο η διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. ήταν επικεφαλής του, επί προεδρίας του Nicolas Sarkozy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης