Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Σύσταση buy για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς - Η αξιολόγηση θα κλείσει

Eurobank Equities: Σύσταση buy για Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς - Η αξιολόγηση θα κλείσει
Μεταξύ άλλων, η Eurobank Equities επισημαίνει πως οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές 

Σύσταση buy για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς δίνει η Eurobank Equities, σύμφωνα με νέα έκθεσή της, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει, με βάση τις ελκυστικές αποτιμήσεις τους και τις θετικές προοπτικές, που υποδηλώνουν πως θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία των τραπεζών το 2017, διατηρεί την εποικοδομητική στάσης της για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Αν και η Εθνική Τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή (buy/0,40 ευρώ), εντούτοις συστήνει αγορά και για Alpha Bank (τιμή στόχος: 2,79 ευρώ) και για Τράπεζα Πειραιώς (τιμή στόχος: 0,26 ευρώ).
Αναλυτικότερα, οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν σε υψηλή συσχέτιση με τις συνδεδεμένες δυναμικές που σχετίζονται με τη συμμόρφωση της χώρας με το πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM).
Την εκτίμησή αυτή διατυπώνει η Eurobank Equities, εκτιμώντας ότι αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.
Η Eurobank Equities εμφανίζεται αισιόδοξη πως η αξιολόγηση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα ολοκληρωθεί νωρίτερα και όχι αργότερα.
Η αγορά, τελικά, θα εξετάσει τις προοπτικές ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κάτι που θα βοηθήσει να μειωθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την ανατίμηση των μετοχών.
Επιπλέον, η Eurobank Equities αναμένει πως το λειτουργικό περιβάλλον θα καταστεί πιο υποστηρικτικό για τα θεμελιώδη των τραπεζών, ως αποτέλεσμα των θετικών μακροοικονομικών προοπτικών για το 2017 και της βελτίωσης του πλαισίου εξυγίανσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Για το δ’ τρίμηνο του 2016 η Eurobank Equities αναμένει πως τα αποτελέσματα των τραπεζών θα παρουσιάσουν παρόμοια εικόνα με το γ’ τρίμηνο του 2016, με μία οριακή βελτίωση των δομικών εσόδων και προβλέψεις στα ίδια ή σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα.
Μεταξύ άλλων, η Eurobank Equities επισημαίνει πως οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών παραμένουν ελκυστικές και σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι οι τράπεζες στην Ευρωζώνη, λόγω των σημαντικών κινδύνων για τη χώρα, αλλά και συγκεκριμένα για τον τραπεζικό τομέα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης