Διεθνή

Βρετανία: Στο 0,25% διατήρησε το βασικό επιτόκιο, έπειτα από ομοφωνία, η Τράπεζα της Αγγλίας

Βρετανία: Στο 0,25% διατήρησε το βασικό επιτόκιο, έπειτα από ομοφωνία, η Τράπεζα της Αγγλίας
Η Τράπεζα αναγκάστηκε να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτικής μετά από πολλά χρόνια τον περασμένο Αύγουστο
Στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας (Bank of England, BoE), έπειτα από συνεδρίαση που είχε νωρίτερα σήμερα 15 Δεκεμβρίου 2016.
Τα εννέα (9) μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής τάχθηκαν όλα υπέρ της μη μεταβολής των επιτοκίων, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αν ληφθούν υπόψη οι προβλέψεις των αναλυτών.
Η Τράπεζα αναγκάστηκε να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτικής μετά από πολλά χρόνια τον περασμένο Αύγουστο, σε μία προσπάθεια να αντικρούσει η βρετανική οικονομία τους «κραδασμούς» από το επικείμενο Brexit.
Επίσης, ξεκίνησε και πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων, προκειμένου να τονώσει τη ρευστότητα.
Η στερλίνα αντιδρά αρνητικά στην παραπάνω απόφαση, υποχωρώντας 0,5% αυτή τη στιγμή, περί τις 14:10, στα 1,24 δολάρια.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο διοικητής της Τράπεζας, Mark Carney, σχολίασε πως η αστάθεια και η αβεβαιότητα θα διέπουν τη διαδικασία του Brexit, ακόμα κι αν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.
Επίσης, εξέφρασε τις εκτιμήσεις της BoE για (τριμηνιαία) αύξηση 0,4% του βρετανικού ΑΕΠ το δ’ 3μηνο 2016, έναντι 0,5% ένα τρίμηνο νωρίτερα.
Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία, τόνισε πως το περιβάλλον έχει βελτιωθεί, ωστόσο η όλη πρόοδος αντισταθμίζεται από τους αυξημένους κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης