Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επαφές Παπαδημητρίου στη Νέα Υόρκη με επιχειρηματίες και hedge funds για επενδύσεις

Επαφές Παπαδημητρίου στη Νέα Υόρκη με επιχειρηματίες και hedge funds για επενδύσεις
Ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με εκπροσώπους hedge funds, οι οποίοι διαθέτουν ελληνικά ομόλογα και ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό τους
Διαδοχικές συναντήσεις με Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, που είτε δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας είτε ενδιαφέρονται για επενδύσεις, είχε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
Ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους hedge funds, οι οποίοι διαθέτουν ελληνικά ομόλογα και ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό τους.
Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας μετέβη στην Ουάσιγκτον όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ και τον Διευθυντή Παγκόσμιας Ανάπτυξης του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC), Μάρκος Μπρούχις.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας από τους δύο οργανισμούς προς την Ελλάδα αναφορικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο επόμενο διάστημα.
Οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν τη χώρα μας στις προσπάθειες που καταβάλει ώστε να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης