Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του κοινωνικού μερίσματος η «απάντηση» Τσίπρα σε θεσμούς και αντιπολίτευση

Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του κοινωνικού μερίσματος η «απάντηση» Τσίπρα σε θεσμούς και αντιπολίτευση
Ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να σηκώσουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης
Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία αύριο, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να καταθέσει η κυβερνητική πλειοψηφία, καλώντας έτσι εμπράκτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για το αν στηρίζουν ή όχι την απόφαση της κυβέρνησης να διανείμει το πλεόνασμα των 617 εκατ. ευρώ με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος.
Στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να σηκώσουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, κυρίως με τη ΝΔ, καλώντας την να απαντήσει δια της ψήφου της εάν στηρίζει ή όχι τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση, με την κίνησή της αυτή, από τη μία επιθυμεί να εγκλωβίσει την αντιπολίτευση στην επιλογή της, από την άλλη επιδιώκει να πάρει ενισχυμένη πλειοψηφία, απαντώντας εμμέσως στους δανειστές και κυρίως το Βερολίνο και το ΔΝΤ, που φέρονται να βάζουν τέλος στα μέτρα για το χρέος και να «δυναμιτίζουν» τη διαπραγμάτευση, λέγοντας πως θέλουν πρώτα να βεβαιωθούν ότι η κίνηση της κυβέρνησης να δώσει 13η σύνταξη δε βγάζει το πρόγραμμα εκτός στόχων.

Δ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης