Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα βραβεύτηκε ο Wilbur Ross στη Νέα Υόρκη, παρουσία υπουργών, τραπεζιτών και επιχειρηματιών

tags :
Για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα βραβεύτηκε ο Wilbur Ross στη Νέα Υόρκη, παρουσία υπουργών, τραπεζιτών και επιχειρηματιών
Στον Ross απονεμήθηκε η διάκριση «2016 Hellenic Capital Link Leadership Award»
Για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα τιμήθηκε ο μεγαλοεπενδυτής και μέτοχος της Eurobank, Wilbur Ross, στη διάρκεια του επίσημου δείπνου του 18ου Ετήσιου Φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, παρουσία υπουργών, τραπεζιτών και επιχειρηματιών.
Στον Ross απονεμήθηκε η διάκριση «2016 Hellenic Capital Link Leadership Award».
Στο δείπνο, όπως και στο συνέδριο, παρευρέθηκαν οι Έλληνες υπουργοί Οικονομίας και Aνάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι ενημέρωσαν ένα ακροατήριο από περίπου 1.000 επενδυτές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματιστηρίου, για τις μεταρρυθμίσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες.
Μαγνητοσκοπημένο χαιρετισμό έστειλαν στο συνέδριο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
Για τον μεγαλοεπιχειρηματία μίλησαν ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Γιάννης Κατσιματίδης και ο πρόεδρος της μεγάλης τράπεζας New York Commercial Bancorp, Τζόζεφ Φικαλόρα.
Ο Ross – που είχε την ευθύνη στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump για την εξασφάλιση μεγάλων χρημαατοδοτών – ξεκίνησε την ομιλία του αστειευόμενος για τη μικρή υποστήριξη που έλαβε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος από τους Ελληνοαμερικανούς.
Ο μεγαλοεπενδυτής μίλησε για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα.
«Έχω περάσει τόσα με την Ελλάδα, που αισθάνομαι ότι πάντα ήμουν Έλληνας. Στην αρχή των λίγων ετών που δραστηριοποιούμαι εκεί, δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι αρχίζοντας να επενδύω όσο ήταν ο Σαμαράς στην εξουσία, θα οδηγούσε στην έξοδό του.
Δεν το έκανα επίτηδες, ούτε και φαντάστηκα ότι θα υπήρχαν όλες αυτές οι διαμάχες με την ΕΕ, την ΕΚΤ και τους άλλους θεσμούς, όπως συνέβη».
Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση.
«Μου φαίνεται, ωστόσο, ότι η Ελλάδα περνά στην άλλη άκρη αυτού του τρομακτικού εφιάλτη που έχει ζήσει η χώρα σας και προσμένω τη στιγμή που εκτός από τους καλούς φίλους που έχω κάνει στην Ελλάδα και την ακόμη μεγαλύτερη εκτίμηση που έχω αναπτύξει για τον πολιτισμό και το πραγματικό πνεύμα των Ελλήνων, να βγάλει και κάποια χρήματα η εταιρεία μου W. Ross από τις επενδύσεις της στην Ελλάδα».

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης