Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel και Hollande προκρίνουν την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Merkel και Hollande προκρίνουν την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Ο λόγος για τον οποίο θεωρούν επιβεβλημένη την επέκταση των κυρώσεων είναι πως «παρατηρείται έλλειμμα προόδου στη διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας για εκεχειρία»
Την επέκταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος της Ρωσίας για το ουκρανικό ζήτημα προκρίνουν η Γερμανία καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος.
Ειδικότερα, ο γαλλογερμανικός άξονας εμφανίζεται, δια στόματος Merkel και Hollande, να στηρίζει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, δύο μόλις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα.
Ο λόγος για τον οποίο θεωρούν επιβεβλημένη την επέκταση των κυρώσεων είναι πως «παρατηρείται έλλειμμα προόδου στη διαδικασία εφαρμογής της συμφωνίας για εκεχειρία».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διαμάχη μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών, που έχουν την υποστήριξη της Ρωσίας, έχει κοστίσει 10.000 ζωές, από όταν ξέσπασε το 2014.
Η Γερμανία και η Γαλλία έχουν προσπαθήσει να πείσουν τις δύο πλευρές να εφαρμόσουν τη συμφωνία για ειρήνη που συμφωνήθηκε στο Μινσκ το περασμένο έτος, αλλά με μικρή επιτυχία έως τώρα.
Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα συζητήσουν την επέκταση των κυρώσεων, που περιλαμβάνουν περιορισμούς πρόσβασης στις διεθνείς αγορές χρηματοδότησης και εμπόδια στην αμυντική και ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η απόφαση για επέκταση των κυρώσεων θεωρείται ειλημμένη.
Η Angela Merkel χαρακτήρισε την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ «εξαιρετικά αργή», ενώ προσέθεσε πως «είναι απαραίτητο να επεκταθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας ξανά - αν και ελπίζαμε σε μια καλύτερη πρόοδο στη διαδικασία της εφαρμογής [της συμφωνίας]».
Ο Francois Hollande συμφώνησε με την καγκελάριο.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ και αν αυτοί δεν εφαρμόζονται, πρέπει να συνεχίσουμε με τις κυρώσεις», είπε.
Σημειώνεται πως οι κυρώσεις έχουν επεκταθεί αρκετές φορές και η τελευταία επέκταση ήταν ως τα τέλη Ιανουαρίου του 2017.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης