Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Ο Trump άλλαξε τις προοπτικές για τη ρευστότητα, την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό

El-Erian: Ο Trump άλλαξε τις προοπτικές για τη ρευστότητα, την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό
Ο γνωστός οικονομολόγος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μέχρι πρότινος επιλογές του Ρεπουμπλικάνου για τις υπουργικές θέσεις, αποτιμώντας τες μάλιστα θετικά
Ο Donald Trump κατάφερε να αλλάξει τις προοπτικές που υπήρχαν σε τρία βασικά μεγέθη της οικονομίας: τη ρευστότητα, την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Αυτά υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz και πρώην συν-διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Mohamed El-Erian, συμπληρώνοντας:
«Αυτό είχε ένα μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στην αγορά μετοχών, αλλά και ομολόγων».
Όπως εξήγησε, τα παραπάνω προκύπτουν από τις επικείμενες πολιτικές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου και επικεντρώνονται σε περικοπές φόρων, αυξημένες δαπάνες για υποδομές και χαλάρωση του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου.
«Βλέπετε ένα "ειδύλλιο" (των επενδυτών) με την αναθέρμανση της οικονομίας», σχολίασε.
Ο γνωστός οικονομολόγος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις μέχρι πρότινος επιλογές του Ρεπουμπλικάνου για τις υπουργικές θέσεις, αποτιμώντας τες μάλιστα θετικά.
«(Ο Trump) Έχει επιλέξει ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί για την προώθηση της ανάπτυξης και οι οποίοι έχουν μια γενικότερη αίσθηση σχετικά με αυτό. (…)
Από την εκλογή (του Trump) και μετά φαίνεται πως το αδιέξοδο που έχει "παραλύσει" για χρόνια την Ουάσινγκτον είναι έτοιμο να αρθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης