Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΣΗΕΑ: «Διακριτικότητα» από την Αστυνομία στην βίαιη εισβολή της Χρυσής Αυγής

ΕΣΗΕΑ: «Διακριτικότητα» από την Αστυνομία στην βίαιη εισβολή της Χρυσής Αυγής
«Καμία απειλή, καμία αντίδραση, όποιας μορφής, δεν πρόκειται να μας επιβάλει λογοκρισία»
Για «διακριτικότητα» εκ μέρους των αστυνομικών Αρχών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τη σημερινή βίαιη εισβολή της Χρυσής Αυγής.
«Την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα επέλεξε η Χρυσή Αυγή, για να κάνει προκλητική και βίαιη εισβολή στην ΕΣΗΕΑ, στη διάρκεια εκδήλωσης για την προστασία των μειονοτήτων.
Αφετηρία της επανεμφάνισής της ήταν, χωρίς αμφιβολία, η πολιτική ευκαιρία που της έδωσε ο κοινοβουλευτικός χειρισμός της κυβέρνησης, με τη μετάβαση στο Καστελλόριζο και στη Ρω.
Στη συνέχεια υπήρξε η πρωτοφανής δήλωση του τ. υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και η υπόδειξή του "να αποφασίσουμε τι προτιμούμε:
Μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της Δημοκρατίας ή την διαρκή ρήξη", υποδεικνύοντας ότι "πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης".
Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ουδείς μπορεί να ακυρώσει τον θεσμικό της ρόλο, ως υπερασπιστή της ελευθερίας της έκφρασης και να εμποδίσει την υποχρέωσή της και ως πνευματικού Σωματείου να δίνει βήμα για την υπεράσπιση των πολιτικών, κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση, διαμηνύοντας:
«Καμία απειλή, καμία αντίδραση, όποιας μορφής, δεν πρόκειται να μας επιβάλει λογοκρισία».
«Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η "διακριτικότητα" που επέδειξαν στην περίπτωση αυτή της βίαιης εισβολής στην ΕΣΗΕΑ και όσων μεσολάβησαν οι αστυνομικές Αρχές», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης