Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην επενδυτική AnaCap πώλησε η Barclays τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής της στη Γαλλία

Στην επενδυτική AnaCap πώλησε η Barclays τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής της στη Γαλλία
Ο βρετανικός τραπεζικός όμιλος δεν διαθέτει πλέον εργασίες λιανικής τραπεζικής στην ηπειρωτική Ευρώπη
Σε συμφωνία με την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών AnaCap για την πώληση των εργασιών λιανικής τραπεζικής της στη Γαλλία, ανακοίνωσε πως ήλθε η μεγάλη βρετανική τράπεζα Barclays.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, η AnaCap Partners αγοράζει 74 καταστήματα λιανικής της Barclays στη Γαλλία, καθώς και μια εταιρεία ασφάλισης ζωής, αλλά και δραστηριότητες διαχείρισης ιδιωτικού πλούτου, επενδύσεων και χρηματιστηριακής μεσιτείας.
Η απόφαση της Barclays για πώληση των εργασιών λιανικής της στη Γαλλία εντάσσεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού των διεθνών δραστηριοτήτων της - εστιάζοντας κυρίως στις δραστηριότητές της σε Βρετανία και ΗΠΑ - και δεν περιλαμβάνει τις δραστηριότητες επιχειρηματικής και επενδυτικής τραπεζικής που διαθέτει στη Γαλλία, τις οποίες και θα διατηρήσει.
Η Barclays δεν ανακοίνωσε το τίμημα πώλησης των δραστηριοτήτων της στη Γαλλία, όμως ανέφερε, ότι οι συζητήσεις της με την AnaCap Partners ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2016, ενώ η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση από τις εποπτικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Πρόσφατα, η Barclays πώλησε μεταξύ άλλων τις δραστηριότητες πιστωτικών καρτών της - υπό την εμπορική επωνυμία Barclaycard - σε Ισπανία και Πορτογαλία, το μερίδιό της στη μοναδική Barclays Africa, καθώς και τις δραστηριότητες διαχείρισης ιδιωτικού πλούτου και επενδύσεων που διατηρούσε σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Jes Staley, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Barclays, ο γαλλικός βραχίονας λιανικής τραπεζικής του «δεν είχε πλέον κεντρικό ρόλο στη στρατηγική» της τραπέζης.
Ο ίδιος ανέφερε, ότι η πώληση αυτή μειώνει τις δραστηριότητες που δεν εντάσσονται στον πυρήνα των εργασιών της Barclays, δημιουργώντας μια περισσότερο εστιασμένη, «απλούστερη Barclays», ολοκληρώνοντας την έξοδο της βρετανικής τραπέζης από εργασίες λιανικής τραπεζικής στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Η AnaCap πραγματοποιεί επενδύσεις στον ευρωπαϊκό τομέα παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών και διαθέτει συμμετοχές σε άλλες τράπεζες, μεταξύ άλλων στις Aldermore (Βρετανία), MeDirect (Βέλγιο) και Mediterranean Bank (Μάλτα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης