Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δεν έχει υπάρξει επικοινωνία Monte dei Paschi - ΕΚΤ, μετά το αίτημα για παράταση της ΑΜΚ

Reuters: Δεν έχει υπάρξει επικοινωνία Monte dei Paschi - ΕΚΤ, μετά το αίτημα για παράταση της ΑΜΚ
Διεκόπη η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ιταλικής τράπεζας
Δεν έχει υπάρξει επικοινωνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της ιταλικής Monte dei Paschi di Siena, μετά το αίτημα της δεύτερης στην πρώτη, για παράταση του χρονικού περιθωρίου ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου των 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο εποπτικός μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ έχει απορρίψει το αίτημα, ωστόσο, σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Monte dei Paschi δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση, σχετικά με την… «τύχη» του αιτήματος.
Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική τράπεζα δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΕΚΤ από την υποβολή του αιτήματος και έπειτα.
Σήμερα συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, όπως μετέδιδαν νωρίτερα οι FT, σχετικά με το αν θα προχωρήσουν σε προληπτική ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, ουσιαστικά με bail-in, ή αν θα συνεχίσουν με το σχέδιο για την ΑΜΚ.
Σύμφωνα με το Reuters, προς το παρόν συνεχίζονται οι προσπάθειες για ΑΜΚ στην αγορά, με το Δ.Σ. να διακόπτεται για σήμερα και να συνεδριάζει εκ νέου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.
Δίνεται, λοιπόν, το περιθώριο 48 ωρών στην ΕΚΤ να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις, χρόνος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για… αλλαγές αποφάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης