Τελευταία Νέα
Οικονομία

Regling: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν τον Αύγουστο του 2018 - Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

Regling: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν τον Αύγουστο του 2018 - Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις
Ο επικεφαλής του ESM επεσήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές πριν το τέλος του τρέχοντος προγράμματος 
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές των ομολόγων πριν το τέλος του προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.
Μιλώντας σε εκδήλωση στη Φινλανδία, ο επικεφαλής του ESM είπε ότι η Ελλάδα δεν ήταν ένα «πηγάδι δίχως πάτο», ενώ η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει βήματα για να αναμορφώσει την οικονομία, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος διάσωσης 86 δισ. ευρώ.
Η χώρα είναι «και πάλι στο προσκήνιο, και περιμένω να είναι σε θέση να επιστρέψει στην αγορά ομολόγων πολύ πριν από το τέλος του προγράμματος... υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ Regling.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι δηλώσεις του Regling συμβαδίζουν με τα σχέδια του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για μια μικρή έκδοση ομολόγου κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους για να τεστάρει τη ζήτηση των επενδυτών.
Αξιωματούχοι της Αθήνας έχουν επίσης δηλώσει ότι αναμένουν μια πλήρη επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές το 2018.
Εν τω μεταξύ, o Regling επεσήμανε κι ότι οι πολιτικές αποδίδουν, καθώς η Ελλάδα περιορίζει τις «τρύπες» στον προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2016 να παρουσιάσει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5%, σχεδόν το ίδιο με της Φινλανδίας.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταγωνιστικότητα έχει επιστρέψει στις χώρες που έχουν ενταχθεί στον ESM, ενώ τα ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί.


Παράλληλα, ο Regling χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία της νομισματικής ένωσης (EMU) τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τον ισχυρότερο και ευρύτερο πολιτικό συντονισμό σε επίπεδο ΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης