Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάγγελμα Τσίπρα σήμερα στις 21:00 το βράδυ – Στο επίκεντρο το κοινωνικό μέρισμα

Διάγγελμα Τσίπρα σήμερα στις 21:00 το βράδυ – Στο επίκεντρο το κοινωνικό μέρισμα
Το κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί από το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος
Πληροφορίες οι οποίες κάνουν λόγο για διάγγελμα του πρωθυπουργού σε δύο ώρες από τώρα έχουν δει τα τελευταία λεπτά το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό πιθανότατα θα αφορά σε «ανάσες» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Πρόκειται για το κοινωνικό μέρισμα που έχει ήδη προαναγγελθεί πως θα μοιράσει η κυβέρνηση, από το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Νωρίτερα, το bankingnews μετέδιδε: 

Την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και τη διανομή μέρους του πλεονάσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους φέρεται να συζητά το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ωστόσο, επισήμως η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις επίμαχες πληροφορίες, παίρνοντας αποστάσεις από τα σχετικά δημοσιεύματα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με το επιτελείο του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε μέρος του πλεονάσματος να κατευθυνθεί στις αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ενώ ζήτησε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο από το νέο έτος να τεθεί σε αναστολή η επιβολή αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά.
Πιο συγκεκριμένα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο πρωθυπουργός μίλησε συγκεκριμένα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, εξετάζοντας τη δυνατότητα να δοθεί ένα μικρό ποσό υπό τη μορφή «13ης σύνταξης».
Όσον αφορά την αναστολή της επιβολής του αυξημένου ΦΠΑ στα νησιά, αυτό αποτελεί «μονομερή ενέργεια», κάτι που δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο, που ήδη κινείται επιθετικά σε σχέση με τους θεσμούς που επιστρέφουν στην Αθήνα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων
Και όλα αυτά, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία έχει μπλοκάρει σε μία σειρά από ζητήματα.
Μάλιστα, στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει και έτοιμο νομοσχέδιο, ενώ ο πρωθυπουργός ενδέχεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης