Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Brown Brothers Harriman: Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της Ιταλίας από την DBRS

Brown Brothers Harriman: Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αξιολόγηση της Ιταλίας από την DBRS
Οι αναλυτές της ΒΒΗ επισημαίνουν ότι η ΕΚΤ βασίζεται στην αξιολόγηση της DBRS προκειμένου να συνεχίσουν να ισχύουν τα collaterals για τον δανεισμό των ιταλικών τραπεζών
Η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία είναι κάθε άλλο παρά σαφής, επισημαίνεται αναλυτές της Brown Brothers Harriman (ΒΒΗ), που «βλέπουν» σύσταση νέας κυβέρνησης ενώ εκτιμούν ότι παραμένει πιθανό το ενδεχόμενο ο Matteo Renzi να είναι υποψήφιος.
«Ο εκλογικός νόμος είναι προβληματικός.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα εξετάσει τις εκλογικές μεταρρυθμίσεις για την Κάτω Βουλή μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.
Δεν υπάρχει κανένας εκλογικός νόμος για την Άνω Βουλή και δεν υπάρχει καμία επιστροφή στον προηγούμενο νόμο που είχε απορριφθεί ως αντισυνταγματικός» επισημαίνεται στην ανάλυση της ΒΒΗ.
Πολλοί εξακολουθούν να θεωρούν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως μήνυμα κατά του κατεστημένου.
«Κάποιοι παρατηρητές φαίνεται να πιστεύουν ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων θα ανέλθει στην εξουσία προκαλώντας δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Εκτός του ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ιταλών θέλουν το ευρώ αντί για μια νέα λίρα, το Συνταγματικό Δικαστήριο έχει αποκλείσει τα δημοψηφίσματα για διεθνείς συνθήκες» αναφέρουν οι αναλυτές.
Σύμφωνα με την ΒΒΗ, η υποβάθμιση του ιταλικού outlook από τη Moody's έχει μικρή σημασία.
«Αυτή που πρέπει να προσέξουμε είναι η DBRS.
Αξιολογεί την Ιταλία με ''Α''» τονίζεται στην ίδια ανάλυση, όπου επισημαίνεται ότι ο οίκος θα δώσει νέα σύσταση στις αρχές Φεβρουαρίου.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, η αξιολόγηση της DBRS είναι σημαντική καθώς είναι ο περισσότερο αισιόδοξους οίκους, του οποίου την αξιολόγηση χρησιμοποιεί η ΕΚΤ προκειμένου να συνεχίσουν να ισχύουν τα collaterals για τον δανεισμό των ιταλικών τραπεζών.
«Αν η DBRS υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Ιταλίας, η μείωση των collaterals θα είναι μεγαλύτερη» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης