Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Μόνο 2 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2017 - Η 1η τον Ιούνιο και η 2η τον Δεκέμβριο

JP Morgan: Μόνο 2 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed το 2017 - Η 1η τον Ιούνιο και η 2η τον Δεκέμβριο
Σε ανάλυση της JP Morgan επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που ο Trump καταργήσει τις εμπορικές συμφωνίες θα υπάρξουν αντίποινα από άλλες χώρες
Ένα ισχυρότερο δολάριο, χαμηλότερος πληθωρισμός και μια περισσότερο dovish Fed θα μπορούσαν να κάνουν την κεντρική τράπεζα να αποφασίσει δύο αυξήσεις επιτοκίων το 2017, αναφέρεται σε ανάλυση της JP Morgan.
Όπως αναφέρεται, ο Donald Trump και η οικονομική του πολιτική θα μπορούσαν να είναι καταλυτικοί παράγοντες για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και για άλλη μία -δεύτερη- τον Δεκέμβριο του 2017.
«Εάν αυτές οι πολιτικές κατά τις πρώτες 100 μέρες είναι σχετικά φιλικές προς την αγορά, τότε θα περιμέναμε το μήνυμα στις συνεδριάσεις του Μαρτίου και το Μαΐου να ενισχύσει τις προσδοκίες για μια αύξηση έως τα μέσα του έτους και συνεχίζουμε να περιμένουμε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν κατά ακόμα 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουνίου» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.
Επίσης, η JP Morgan έχει προβλέψει ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα φτάσει στο 1,9% το 2017 και στο 1,8% το 2018, αλλά τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν τον πιθανό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το τέλος των εμπορικών συμφωνιών.
«Γνωρίζουμε ότι ενδεχόμενη προστατευτική εμπορική πολιτική θα μπορούσε να προκαλέσει αντίποινα από άλλες χώρες κάτι που θα φέρει όλους σε χειρότερη κατάσταση» επισημαίνει η JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης