Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμο» χαμηλών προμηθειών ξεκίνησε η Deutsche Bank στα υψηλής απόδοσης ETFs

«Πόλεμο» χαμηλών προμηθειών ξεκίνησε η Deutsche Bank στα υψηλής απόδοσης ETFs
Το μεγαλύτερο ETF της κατηγορίας - το iShares iBoxx High Yield Corporate Bond ETF - χρεώνει προμήθεια 0,5%, ενώ το αμέσως επόμενο - το SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF - χρεώνει προμήθεια 0,4%
«Πόλεμο» προμηθειών στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) ομολόγων υψηλού κινδύνου (junk bonds) φέρεται να ξεκίνησε η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank, με την απόφασή της να μειώσει την προμήθειά της στο χαμηλό ρεκόρ μόλις 25 μονάδων βάσης (0,25%) για το νέο υψηλής απόδοσης ETF παθητικής διαχείρισης που δημιούργησε, το οποίο θα ακολουθεί ένα δείκτη ομολόγων υψηλής απόδοσης σε δολάρια.
Αυτό επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η εξαιρετικά χαμηλή προμήθεια που χρεώνει η Deutsche Bank για το νέο ETF είναι η χαμηλότερη μεταξύ τουλάχιστον 50 αντίστοιχων ETFs που παρακολουθεί, με στόχο τη δυναμική διεκδίκηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς.
Επισημαίνεται, ότι η αγορά των υψηλής απόδοσης ETFs ξεπερνά σε αξία τα 53 δισ. δολάρια, με το σύνολο των ETFs παγκοσμίως να υπερβαίνουν σε αξία τα 3,7 τρισ. δολάρια.
Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του τομέα ETF Κεφαλαιαγορών της Deutsche Asset Management, Luke Oliver, «καμιά φορά η προμήθεια διαχείρισης είναι η καινοτομία και αυτό [το νέο ETF] αποτελεί ένα σχετικό παράδειγμα».
Το νέο ETF της Deutsche Bank ονομάστηκε «Deutsche X-trackers USD High Yield Corporate Bond ETF», ξεκίνησε να διαπραγματεύεται σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 και αποτελεί το τρίτο ETF σταθερού εισοδήματος της τραπέζης το τελευταίο δίμηνο.
Το μεγαλύτερο ETF της κατηγορίας - το iShares iBoxx High Yield Corporate Bond ETF - χρεώνει προμήθεια 0,5%, ενώ το αμέσως επόμενο - το SPDR Bloomberg Barclays High Yield Bond ETF - χρεώνει προμήθεια 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης